Από George Satsidis
20 Σεπτεμβρίου, 2022 @ 08:06
Το προφητικό εξώφυλλο του Newsweek "θα γίνει χαμός όταν φύγει από τη ζωή".

Η κηδεία Queen Elizabeth II έσπασε κάθε ρεκόρ τηλεθέασης που έκανε ποτέ πρόγραμμα στην ιστορία της τηλεόρασης. Σύμφωνα με άρθρο του Newsweek η συνολική τηλεθέαση αποτιμάται περίπου στα 4,1 δισεκατομμυρία ανθρώπους. Αυτός ο αριθμός έκανε, πρακτικά, το φινάλε της ζωής της αείμνηστου μονάρχη… την εκπομπή με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση όλων των εποχών.

IMG 9516

Οι βασιλικοί γάμοι και οι προηγούμενες κηδείες για μέλη της βασιλικής οικογένειας προσέλκυαν πάντα μεγάλο κοινό. Για την κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’, συντονίστηκε το μεγαλύτερο κοινό στην ιστορία της τηλεόρασης στον πλανήτη γη. Δεύτερο μεγαλύτερο κοινό για εκδήλωση που σχετίζεται με τα βασιλικά μέλη είναι η κηδεία της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1997. Οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των ανθρώπων που συντονίστηκαν για την κηδεία της Νταϊάνα έχουν τοποθετηθεί σε 2,5 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ του NBC News.

IMG 9514

Ο γάμος της Νταϊάνα με τον Πρίγκιπα Κάρολο —τον σημερινό βασιλιά Κάρολο Γ’—το 1981 προσέλκυσε ένα κοινό 750 εκατομμυρίων σε 74 χώρες, σύμφωνα με το BBC. Η ανταλλαγή όρκων του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ το 2018 φέρεται να προσέλκυσε ακόμη μεγαλύτερη τηλεθέαση, με εκτιμώμενους 1,9 δισεκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την Daily Express. Εν τω μεταξύ, ο γάμος του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον το 2011 συγκέντρωσε 162 εκατομμύρια τηλεθεατές παγκοσμίως, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Independent.

H Βασίλισσα Ελισάβετ πάντως έμελε να γράψει ιστορία και στην τηλεθέαση με την πιο μεγαλόπρεπη τελετή που πραγματοποιήθηκε ποτέ.

IMG 9515

Διαβάστε επίσης: