Σε συνεργασία με τον Αντρέας Γκέσλινγκ, το βιβλίο βασίζεται σε πραγµατικά γεγονότα και συµπεριλήφθηκε αμέσως στη λίστα των δέκα best sellers του γερμανικού περιοδικού “Spiegel”.

Από EW Staff
03 Σεπτεμβρίου, 2021 @ 08:15

Μετά την “Υποτροπή”, κυκλοφόρησε μόλις η “Προσωπική υπογραφή” του Μίχαελ Τσόκος, και πάλι σε συνεργασία με τον Αντρέας Γκέσλινγκ, που επίσης βασίζεται σε πραγµατικά γεγονότα και επίσης συµπεριλήφθηκε αμέσως στη λίστα των δέκα best sellers του γερμανικού περιοδικού “Spiegel”.

Ο ιατροδικαστής δόκτωρ Φρεντ Άµπελ, από την Οµοσπονδιακή Υπηρεσία Δίωξης Εγκλήµατος, ασχολείται µε έναν κατά συρροήν δολοφόνο,ο οποίος δρα σε όλη την Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα, κοντά σε μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόµια γίνονται αλλεπάλληλες δολοφονίες γυναικών, που φέρουν την προσωπική υπογραφή του δράστη.

Με βάση µια ειδική ανάλυση DNA, ύποπτος για τις δολοφονίες αυτές κρίνεταιο πρώην στρατιώτης Λαρς Μόεβιχ, παλιός φίλος του Άµπελ, από τα χρόνια του στρατού, όμως, ο διακεκριμένος ιατροδικαστής δε θα τον θεωρούσε ποτέ ικανό για τέτοια βάναυσα εγκλήµατα. Από την άλλη, ο Μόεβιχ δεν έχει άλλοθι και έτσι τίθεται υπό κράτηση. Αλλά, καθώς η µικρή του κόρη αργοπεθαίνει από λευχαιµία, ο Άµπελ προσπαθεί πυρετωδώς να ανακαλύψει τον πραγµατικό ένοχο και να τον απελευθερώσει. Έτσι, ξεκινά ένα ανθρωποκυνηγητό στην ευρωπαϊκή ήπειρο, που κόβει την ανάσα και θέτει τη ζωή του ιατροδικαστή σε κίνδυνο, την ίδια ώρα που τον βασανίζουν οι αµφιβολίες για την αθωότητα του φίλου του.

Γεννημένος το 1967 στο Κίελι, ο Μίχαελ Τσόκος διευθύνει το Ιατροδικαστικό Ινστιτούτο του πανεπιστηµιακού νοσοκοµείου Σαριτέ και το Κρατικό Ινστιτούτο Δικαστικής και Κοινωνικής Ιατρικής στο Βερολίνο. Είναι ο πιο γνωστός ιατροδικαστής στη Γερµανία και εργάζεται ενεργά ως ειδικός, τόσο στη Γερµανία όσο και στο εξωτερικό (όπως, για παράδειημα, για τον ΟΗΕ), στην αναγνώριση θυµάτων άµαχου πληθυσµού, σε εµπόλεµες περιοχές. Επίσης, παρουσιάζει ιατροδικαστική εκποµπή στο κανάλι του National Geographic.

Οι εντυπωσιακές συλλογές ιατροδικαστικών περιπτώσεων που περιλαµβάνονται στο συγγραφικό του έργο, όπως το “Dem Tod auf der Spur” και το “Der Totenleser”, έχουν γνωρίσει τεράστια παγκόσµια επιτυχία.Στα βιβλία της σειράς Zerschunden, συνεργάζεται με τον Αντρέα Γκέσλινγκ , ο οποίος γεννήθηκε στο Γκελχάουζεν, το 1958, ζει στο Βερολίνο, έχει κάνει σπουδές πολιτικών και κοινωνικών επιστηµών και έχει δηµοσιεύσει πολλά µυθιστορήµατα και δοκίµια.

Το βιβλίο “Προσωπική Υπογραφή” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Λιβάνη.


Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

Διαβάστε επίσης: