Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Gutenberg.

Από EW Staff
28 Οκτωβρίου, 2021 @ 08:35

To νέο βιβλίο της Paula Fox μόλις κυκλοφόρησε

Μπρούκλιν, δεκαετία του ’60: μέσα σε μια καθημερινότητα που γίνεται ολοένα και πιο βίαιη, ο Ότο και η Σόφι Μπέντγουντ, ένα ζευγάρι μορφωμένων πλούσιων Αμερικανών, ανακαινίζουν το σπίτι τους και αγοράζουν το καινούργιο, πολυτελές αυτοκίνητό τους. Το δάγκωμα, ωστόσο, μιας αδέσποτης γάτας και η υποψία ότι η γάτα είναι λυσσασμένη, γίνονται η αφορμή να φανούν τα ρήγματα του φαινομενικά επιτυχημένου γάμου τους και η αφετηρία για μια σειρά συγκρούσεων και ανατροπών στη ζωή τους.

“Ένα επιβλητικό ορόσημο του μεταπολεμικού ρεαλισμού…”, γράφει για το έργο ο Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας, ενώ ο Τζόναθαν Φράνζεν το θεωρεί “ανώτερο από οποιοδήποτε μυθιστόρημα των συγχρόνων της Paula Fox: του Τζον Απντάικ, του Φίλιπ Ροθ, του Σολ Μπέλοου”.

“Πάμε για Μόκα” της Κλαίρης ΚαμπάνηΗ Paula Fox1923-2017) υπήρξε δημιουργός πολλών πετυχημένων και παγκόσμια γνωστών μυθιστορημάτων για ενήλικες και για παιδιά, κερδίζοντας πολλές διακρίσεις. Τον Οκτώβριο του 1978, τιμήθηκε με το Βραβείο Άντερσεν της Διεθνούς Οργανώσεως Βιβλίων για τη Νεότητα, το “μικρό Νόμπελ”, όπως λέγεται, αφού είναι η ανώτερη τιμητική διάκριση που δίνεται σε συγγραφέα βιβλίων για παιδιά. Τα “Πρόσωπα σε Απόγνωση” (“Desperate Characters”) πρωτοκυκλοφόρησαν στα αγγλικά το 1970 και, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, σε μετάφραση στα ελληνικά Ρένας Χατχούτ, στη σειρά Aldina των εκδόσεων Gutenberg.

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

instafeed

Διαβάστε επίσης: