Από EW Staff
09 Ιανουαρίου, 2023 @ 07:50
IMG 0994 2

IMG 0303 2

Συνέντευξη-βόμβα έδωσε ο Δούκας του Σάσεξ στην εκπομπή 60 minutes στο CBS. Ο πρίγκιπας Χάρι αποκάλυψε ότι ο μεγαλύτερος αδερφός του, πρίγκιπας Ουίλιαμ, ήταν πεπεισμένος ότι η μητέρα τους, η πριγκίπισσα Νταϊάνα, ήταν ζωντανή, λέγοντας ότι και τα δύο αδέρφια πίστευαν ότι μια ημέρα θα έρθουν σε επαφή μαζί της και θα τους διώξουν από το Παλάτι.

Σύμφωνα με τον Χάρι, 38 ετών, αυτός και ο Γουίλιαμ, 40 ετών, «συζήτησαν» την ιδέα ότι η μητέρα τους δεν είχε πεθάνει στο αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι το 1997 , αλλά είχε αποφασίσει να «εξαφανιστεί για λίγο» – με τον Δούκα του Sussex να εξηγεί ότι πίστευε ότι «όλα ήταν μέρος ενός σχεδίου».

IMG 0992 3 1

«Για πολύ καιρό, απλώς αρνιόμουν να δεχτώ ότι … είχε φύγει», είπε στον παρουσιαστή του 60 Minutes, Άντερσον Κούπερ, σε μια εκρηκτική συνέντευξη που θα συζητιέται για πολύ καιρό.

«[Πίστευα ότι είχε εξαφανιστεί] για λίγο…. ότι θα μας τηλεφωνούσε και ότι θα πηγαίναμε ναι να βρεθούμε μία μέρα μαζί της».

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι κράτησε αυτή την πεποίθηση ζωντανή για «πολλά, πολλά χρόνια», προσθέτοντας ότι «είχε τεράστια ελπίδα» ότι η μητέρα του θα επέστρεφε μια μέρα για να είναι με τα παιδιά της – μέχρι που τελικά απαίτησε να του δοθεί πρόσβαση στο έκθεση της αστυνομίας για τον θάνατο της, η οποία περιελάμβανε τρομακτικές εικόνες με τα θύματα από τη σκηνή της συντριβής της.

IMG 0299 2

Σύμφωνα με τον Χάρι, ήθελε να δει αυτές τις εικόνες επειδή ήταν η «απόδειξη» ότι η Νταιάνα είχε φύγει πραγματικά από την ζωή.

«Ήθελα απόδειξη ότι ήταν στο αυτοκίνητο», είπε στον Κούπερ όταν ρωτήθηκε γιατί ζήτησε να δει την αναφορά. «Ήθελα απόδειξη ότι τραυματίστηκε. Και απόδειξη ότι οι ίδιοι οι παπαράτσι που την κυνήγησαν στο τούνελ ήταν αυτοί που τραβούσαν φωτογραφίες της μητέρας μου φωτογραφίες της μισοπεθαμένης στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου».

Στο εκρηκτικό βιβλίο του Spare, το οποίο κυκλοφόρησε κατά λάθος αρκετές ημέρες νωρίτερα στην Ισπανία πριν από την προβλεπόμενη ημερομηνία έκδοσής του στις 10 Ιανουαρίου, ο Χάρι γράφει εκτενώς για τον αγώνα του να συμβιβαστεί με τον θάνατο της μητέρας του – παραδέχοντας στις σελίδες του ότι κατάφερε να κλάψει για την απώλεια της μόνο σε μια περίσταση: Στην ταφή της, την ώρα που το φέρετρο έμπαινε στο χώρμα,

Κορυφώνοντας, ο Χάρι είπε στον Κούπερ για την «ενοχή» που ένιωθε για την αδυναμία του να δείξει συγκίνηση ή να ρίξει έτσω ένα δάκρυ – λέγοντας στον παρουσιαστή του 60 Minutes ότι συνήθιζε να κοιτάζει βίντεο της μητέρας του και να σκεφτεί τις αναμνήσεις που είχε σε μία προσπάθεια να κλάψει.

«Υπήρχε αυτό το βάρος στο στήθος μου που ένιωθα τόσα χρόνια που δεν μπορούσα ποτέ να κλάψω», δήλωσε ο ίδιος.

Ο Χάρι πάλεψε με τη θλίψη του για χρόνια – και λέει ότι μόνο όταν άρχισε να κάνει ψυχοθεραπεία και να πειραματίζεται με ψυχεδελικές ουσίες συμβιβάστηκε πραγματικά με το θάνατο της μητέρας του.

«Δεν θα συνιστούσα ποτέ στους ανθρώπους να το κάνουν αυτό για να περάσουν απλά καλά», είπε ο Δούκας του Σάσεξ.

«Αλλά το να το κάνεις με τους σωστούς ανθρώπους, αν υποφέρεις από τεράστια απώλεια, θλίψη ή τραύμα, τότε αυτά τα πράγματα λειτουργούν ως φάρμακο”.

Στην πολύκροτη συνέντευξη ο πρίγκιπας Χάρι εξαπέλυσε άλλη μια επίθεση στην σύζυγο του βασιλιά Καρόλου, Καμίλα, χαρακτηρίζοντάς την «επικίνδυνη».

Ο δημοσιογραφος Άντερσον Κούπερ αναφερόμενος σε μια συνέντευξη του 1995, στην οποία η μητέρα του, η πριγκίπισσα Νταϊάνα, αναφερόταν στην Καμίλα ως το «τρίτο πρόσωπο στο γάμο της», ο Χάρι λέει ότι αυτή η παραδοχή μετέτρεψε την σημερινή σύζυγο του Βασιλιά σε «κακιά γυναίκα», τονίζοντας: «Η Καμίλα χρειαζόταν να αποκαταστήσει την εικόνα της».

Σύμφωνα με τον Χάρι -ο οποίος επίσης αποκαλύπτει στο βιβλίο του ότι αυτός και ο Γουίλιαμ «παρακάλεσαν» τον πατέρα τους να μην παντρευτεί την Καμίλα – αυτή η επιθυμία να μεταμορφώσει τη δημόσια εικόνα της την έκανε «επικίνδυνη».

IMG 0995

Κατηγορεί τη θετή του μητέρα ότι «αντάλλασσε πληροφορίες» με τον Τύπο σε μια προσπάθεια να τυπωθούν περισσότερες θετικές ιστορίες για τον εαυτό της, προτού υποδηλώσει εντυπωσιακά ότι οι «διασυνδέσεις» της με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κατέληγαν σε «ανθρώπους ή σώματα που έμειναν στο δρόμο…”

Η συγκλονιστική συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνα στον Μάρτιν Μπασίρ του BBC το 1995 αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι Κάρολος και Καμίλα είχαν σχέση κατά τη διάρκεια του γάμου της Νταιάνα με τον τότε Πρίγκιπα της Ουαλίας.

“Εκείνη την εποχή”, είχε πει χαρακτηριστικά στον Μπασίρ η Νταιάνα: «Ήμασταν τρεις σε αυτόν τον γάμο, οπότε είχε λίγο κόσμο…».

IMG 8749

Διαβάστε επίσης: