Το νέο βιβλίο του βραβευμένου συγγραφέα κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Bell.

Από EW Staff
20 Νοεμβρίου, 2021 @ 08:45

Κυκλοφόρησε στην Ελλάδα στις 9 Νοεμβρίου, ταυτόχρονα με τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Δανία. Το νέο βιβλίο του Ken Follett με τίτλο “Ποτέ”, σηματοδοτεί μια στροφή στη συγγραφική του καριέρα, καθώς με αυτό απομακρύνεται από τα επιτυχημένα, ιστορικά του μυθιστορήματα. Τα γεγονότα διαδραματίζονται στο σήμερα και ο συγγραφέας αφηγείται την ιστορία μιας παγκόσμιας κρίσης, που απειλεί να οδηγήσει στο Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πολύ περισσότερο από θρίλερ, το “Ποτέ” είναι μια περιπέτεια από τις καυτές ερήμους της Σαχάρας μέχρι τις απόρρητες συνεδριάσεις των κέντρων εξουσίας, στις μεγάλες πρωτεύουσες του κόσμου, όπου ο δρόμος προς τον όλεθρο ξεκινά με ένα λάθος βήμα.

“Κάθε καταστροφή αρχίζει από ένα μικρό πρόβλημα που δεν αντιμετωπίζεται”, λέει η Pauline Green, Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, γνωρίζοντας για ένα κλεμμένο, υπερσύγχρονο drone, ένα ακατοίκητο, ιαπωνικό νησί και το μυστικό οπλοστάσιο θανατηφόρων χημικών όπλων μιας χώρας. Από την άλλη, το ξέσπασμα ενός νέου παγκόσμιου πολέμου αγωνίζονται να εμποδίσουν μια αξιωματικός της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ένας μυστικός πράκτορας που δρα ανάμεσα σε τζιχαντιστές, ένα σπάνιας ευφυΐας υψηλόβαθμο στέλεχος της κινεζικής κυβέρνησης και η ίδια η Green, η οποία έχει παράλληλα να αντιμετωπίσει τις συνεχείς επιθέσεις του λαϊκιστή αντιπάλου της στις επόμενες προεδρικές εκλογές.

“Πρόκειται για μια συναρπαστική ιστορία, που σε καθηλώνει με το ρεαλισμό της”, είπε η Lawrence H. Summers, πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας τα λόγια του συγγραφέα Ken Follett: “Όταν έκανα έρευνα για την “Πτώση των Γιγάντων” (σ.σ. το πρώτο βιβλίο του μεγαλειώδες, ιστορικού έπους του), συνειδητοποίησα με κατάπληξη ότι ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν ένας πόλεμος που κανείς δεν ήθελε. Κανένας Ευρωπαίος ηγέτης δεν είχε την πρόθεση να συμβεί. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι όλα ήταν ένα τραγικό ατύχημα. Κι αναρωτήθηκα: Θα μπορούσε να ξανασυμβεί το ίδιο; Κι ύστερα, έθεσα στον εαυτό μου ακόμα μία ερώτηση: Θα μπορούσα να γράψω μια ιστορία γι’ αυτό; Στη δική μου ιστορία, ποιο θα ήταν το αντίστοιχο της δολοφονίας που πυροδότησε τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο; Έκανα, λοιπόν, συνεντεύξεις με πρόσωπα που συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων, στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, και ρώτησα ποια θεωρούν ως σημεία ανάφλεξης στον παρόντα χρόνο με άλλα λόγια, τα σύγχρονα ισοδύναμα της Σερβίας ή της Αλσατίας-Λωραίνης. Και το αποτέλεσμα είναι αυτό που κρατάτε τώρα στα χέρια σας.”

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: