Από EW Staff
14 Δεκεμβρίου, 2022 @ 18:45
IMG 0705 3

Ο Μπρένταν Φρέιζερ υποβλήθηκε σε μια ριζική σωματική μεταμόρφωση για να υποδυθεί έναν καθηγητή 270 κιλών στο The Whale του Ντάρεν Αρονόφσκι και το νέο τρέιλερ της ταινίας παρουσιάζει την συναισθηματική εσωτερική εξέλιξη και ωρίμανση που είχε ο διάσημος ηθοποιός. Για να κάνει το γύρισμα χρειαζόταν έξι ώρες προετοιμασίας προκειμένου να μεταμορφωθεί τόσο με το μακιγιάζ όσο και με τα προσθετικά μέρη που διόγκωναν την εμφάνιση του δίνοντας την εικόνα του άντρα των 270 κιλών.

Το πιο πρόσφατο τρέιλερ της ταινίας προσφέρει μια πιο οικεία ματιά στη ζωή του Τσάρλι (Φρέιζερ), ενός απομονωμένου, ομοφυλόφιλου εκπαιδευτικού που περνά τις μέρες του σε ένα μικρό διαμέρισμα στο Αϊντάχο, όπου οι μόνες κοινωνικές του αλληλεπιδράσεις είναι με τον επί χρόνια φίλο και φροντιστή του Λιζ, (Χονγκ Τσάου).

Ωστόσο, η σχέση τους μπαίνει σε μια δύσκολη τροχιά, όταν η υγεία του Τσάρλι παίρνει μια ζοφερή τροπή, ωθώντας τον να προσπαθήσει να επανασυνδεθεί με την αποξενωμένη, σκληρή έφηβη κόρη του, Ellie (την υποδύεται η πρωταγωνίστρια του Stranger Things, Sadie Sink), την οποία δεν έχει δει από τότε που την άφησε μαζί με τη μητέρα της (Σαμάνθα Μόρτον) όταν ήταν οκτώ ετών.

Αν και η ταινία έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές για την ερμηνεία του Φρέιζερ – η οποία αναμένεται να φέρει στον ηθοποιό και την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ τον Ιανουάριο – η απόφαση του Αρονόφσκι να διηγηθεί την ιστορία ενός άντρα 270 κιλών έχει προκαλέσει σκληρές κριτικές σε όλη τη βιομηχανία του θεάματος με την συγγραφέα Roxane Gay να γράφει ακόμη και ένα δοκίμιο για τους New York Times σχετικά με το πώς “χρησιμοποιείται” η παχυσαρκία στην ταινία.

IMG 0723

«Καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι έχουν κάποιες από αυτές τις αντιδράσεις επειδή, κοιτάξτε, η ιστορία της απεικόνισης ανθρώπων που υποφέρουν από παχυσαρκία στον κινηματογράφο δεν είναι καλή, είναι βασικά αντικείμενα χλευασμού ή αστείων ή είναι εντελώς μονοδιάστατες», δήλωσε ο σεναριογράφος της ταινίας Samuel D. Hunter στο EW, αποκαλώντας την ταινία μια «πρόσκληση» να συμπάσχουμε με τον Charlie αντί να τον κρίνουμε. «Αν αντιμετωπίσεις αυτή την πρόσκληση με σκεπτικισμό, τότε βρισκόμαστε σε αδιέξοδο. Αλλά, αν λάβεις αυτήν την πρόσκληση και μπεις μέσα, νομίζω ότι θα διαπιστώσεις ότι αυτό είναι το διαμετρικά αντίθετο από τον τρόπο που έχει η παχυσαρκία παραδοσιακά απεικονιστεί και αντιμετωπιστεί στον κινηματογράφο».

Διαβάστε επίσης: