Από EW Staff
18 Δεκεμβρίου, 2022 @ 23:13
IMG 0743 2 Credit:20th Century Fox

Τα θεαματικά γυρίσματα κάτω από το νερό του James Cameron έγραψαν ιστορία! Και φυσικά ήταν απίστευτα απαιτητικά για ολόκληρο το cast.

Ο Steven Lang πέρασε πιο εύκολα σε σύγκριση με τους συμπρωταγωνιστές του στα γυρίσματα της ταινίας του James Cameron, Avatar: The Way of Water. Σε αντίθεση με τους Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Kate Winslet  καθώς και άλλους ήρωες, ο χαρακτήρας του Lang δεν πέρασε τόσο πολύ χρόνο στο νερό.

IMG 0742


«Αν είναι στο νερό, θα ήθελε πραγματικά να βγει από το νερό», λέει ο Lang στο EW για τον συνταγματάρχη Quaritch, ο οποίος επιστρέφει με πολύ διαφορετική ιδιότητα στo sequel σε σύγκριση με την ταινία του 2009. 

«Δεν είναι ποτέ εκεί από επιλογή, ενώ υπάρχουν πολλοί χαρακτήρες σε αυτή την ταινία που είναι πλάσματα του νερού. Εκεί ζουν.».

Για να αντεπεξέλθει στις υποβρύχιες σκηνές, παραμένοντας συνεπής στη μέθοδο του σκηνοθέτη, τo performance capture, η πλειοψηφία των ηθοποιών εκπαιδεύτηκε στην ελεύθερη κατάδυση, μια μορφή κατάδυσης που βασίζεται στο κράτημα της αναπνοής και όχι στον εξοπλισμό κατάδυσης. Ο ίδιος ο Cameron κάνει ελεύθερη κατάδυση εδώ και χρόνια.

Ο Lang ήταν αρκετά καλός σε αυτό ανεξάρτητα από τις ανάγκες του Quartich. «Τα πήγα μια χαρά», λέει. «Μπορώ να κρατήσω την αναπνοή μου σε στατικό κράτημα για πιθανώς πέντε ή έξι λεπτά. Όταν δουλεύω, μπορώ να κάνω ενάμιση λεπτό κάτω από το νερό όταν ο Τζιμ λέει δράση, οπότε κάνω τη δουλειά».

IMG 0744

Το καστ εκπαιδεύτηκε στην ελεύθερη κατάδυση με τον Kirk Krack, ο οποίος έχει επιτύχει παγκόσμια αναγνώριση για την καταδυτική του εμπειρία και τις εξορμήσεις του σε ακραία υποβρύχια περιβάλλοντα. Η Winslet ξεχώρισε πολύ γρήγορα καθώς έγινε γνωστό ότι η ηθοποιός, η οποία υποδύεται την πνευματική αρχηγό των Metkayina τη Ronal, μπορούσε να κρατήσει την αναπνοή της λίγο περισσότερο από επτά λεπτά. Για την ακρίβεια την κράτησε 7 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα!

IMG 0746

«Νομίζω ότι οτιδήποτε έχει να κάνει με το νερό, είναι 10 φορές πιο δύσκολο, είτε είσαι κάτω από αυτό είτε αν πνίγεσαι ή βυθίζεσαι σε αυτό», λέει ο Worthington. «Η πραγματική πρόκληση σε αυτό ήταν να προσπαθήσεις να διατηρήσεις τον χαρακτήρα που υποδύεσαι ενώ κάνεις όλα αυτά τα πράγματα μέσα στο νερό, γιατί θα μπορούσες πολύ εύκολα να αποσυντονιστείς, στη συνέχεια να βγεις από τη σκηνή, να παραδοθείς στους δικούς σου φόβους και μετά δεν κάνεις την δουλειά σου».

Η Weaver, η οποία υποδύεται την υιοθετημένη κόρη του Jake και της Neytiri, την Kiri, έφτανε πάντα στο γύρισμα περίπου μισή ώρα πριν από τους άλλους. Αυτή και ο σύζυγός της, Jim Simpson, εκπαιδεύτηκαν μαζί με τον Krack και η αναπνοή έγινε το επίκεντρό της. Είναι παρόμοιο με το πώς το περιγράφουν οι ίδιοι οι χαρακτήρες στην ταινία: Αναπνέετε βαθιά για να πάρετε τον έλεγχο του καρδιακού σας ρυθμού πριν βουτήξετε κάτω.

IMG 0743

Και σχολιάζει πως ο άντρας της της έλεγε «Αυτό που μου είπε μόλις μπήκαμε στο τανκ, είπε ότι πάντα είχα ένα είδος ανησυχίας. Θα μπορούσα να το κάνω αυτό; Δεν θέλετε να κρατήσετε τον Jim να περιμένει ενώ εσείς ξεπερνάτε την κρίση πανικού σας, οπότε πάντα θα έφτανα στο σετ περίπου 20 λεπτά νωρίτερα από ό, τι έπρεπε και απλά έβαζα τον εξοπλισμό και έκανα τη διαδικασία αναπνοής, η οποία πραγματικά σε ηρεμεί και είναι μια υπέροχη ζώνη μετάβασης όπου εγκαταλείπεις το ένστικτο των θηλαστικών για να μείνεις στη στεριά και να γίνεσαι μισό ψάρι».

IMG 0745

Η Saldana λέει ότι βασίστηκε πολύ στην προπόνηση με τον Krack, δίνοντας μεγάλη προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια. “Έκανα αυτές τις μικρές, μικρές ανακαλύψεις για τον εαυτό μου. Είναι σαν, “Ω! Το έχεις μέσα σου”. Υπάρχει γαλήνη πέρα ​​από τον πανικό», λέει η ηθοποιός. «Την ημέρα του γυρίσματος, ξυπνάς και λες σε εκείνον τον δαίμονα που ζει στο κεφάλι σου και θέλει να σαμποτάρει ό,τι έχει νόημα για σένα, “Εγώ αποφασίζω σήμερα”. Μέχρι να βρεθείς στο νερό, πρέπει να αφήσεις το δαίμονα στο καμαρίνι».

Ο Jack Champion και η Trinity Bliss έχουν περισσότερες αισθητικές συμβουλές για την υποβρύχια υποκριτική. Ο Champion, ο οποίος υποδύεται τον Spider, λέει να “κρατάτε το πρόσωπό σας χαλαρό!”

IMG 0747

O Kirk Krack με τον James Cameron (Instagram @kirkkrack)«Αυτό ήταν δύσκολο», σημειώνει η Bliss, που υποδύεται το μικρότερο από τα παιδιά του Jake και της Neytiri. «Να κρατάς το πρόσωπό σου χαλαρό».

Μια άλλη συμβουλή; “Κρατάτε τα χείλη σας λίγο ανοιχτά, επειδή προσθέτει περισσότερη κίνηση στην κάμερα”, προσθέτει ο Champion, “και αφήνει επίσης να μπει νερό στο στόμα σας”.

Μην χάσετε τη μοναδική εμπειρία του Avatar: The Way of Water στους κινηματογράφους!

Διαβάστε επίσης: