Από EW Staff
08 Απριλίου, 2023 @ 11:00
3bbef85f f72f 4597 923e 554acc3ad5b5

Ο Cyrus Pahlavi, μέλος της βασιλικής οικογένειας του Ιράν, γεννήθηκε με τον τίτλο του πρίγκιπα. Η παιδική του ηλικία δεν ήταν εύκολη αφού η επανάσταση στην χώρα του οδήγησε την οικογένεια σε αναγκαστική εξορία όταν ήταν μόλις 9 ετών. Βρέθηκε σε ένα μικρό νησί των Σεϋχελλών, ένα μέρος τόσο απομακρυσμένο, που ελάχιστοι γνώριζαν την ύπαρξη του.

Περιτριγυρισμένος από τη φύση, δεν είχε πλέον επαφή με τον κόσμο. Εκεί ξεκίνησε το πάθος του με τη ζωγραφική αποτυπώνοντας την ομορφιά του περιβάλλοντός του αλλά και η αγάπη του για την υποκριτική.

Μόλις οι συνθήκες του επέτρεψαν να επιστρέψει στον πολιτισμό, ήρθε στην Ευρώπη για να πάει στο σχολείο, συγκεκριμένα στο φημισμένο ελβετικό εκπαιδευτήριο Le Rosey.

Ο Cyrus Pahlavi συμμετείχε μαζί με τον Bob Odenkirk στην πρώτη ταινία που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου με iphone στις ΗΠΑ κατά την διάρκεια της πανδημίας και προβλήθηκε πρόσφατα στους κινηματογράφους. Την σκηνοθεσία υπογράφει η πολυβραβευμένη Ιταλίδα σκηνοθέτης Cecilia Miniucchi.

IMG 1859

EW: Μίλησε μας για τον χαρακτήρα που υποδύεσαι; Πώς ήταν η εμπειρία του να γυρίζεις μια ταινία στο iphone;

Προσπάθησα να δώσω στον χαρακτήρα μια φρέσκια διαφορετική οπτική γωνία με μια ελαφριά αδεξιότητα και χιούμορ. Μου άρεσε αυτός ο ήρωας γιατί δεν έπαιρνε τον εαυτό του στα σοβαρά και αυτό νιώθω ότι έδωσε έναν ελαφρύ ρυθμό στην ταινία.

Στην αρχή νόμιζα ότι αυτή θα ήταν η πιο βαρετή και αδύνατη ταινία. Έλεγα πως θα γίνουν γυρίσματα χωρίς κίνηση της κάμερας; Ωστόσο εξεπλάγην από το πώς οι ηθοποιοί κινούνται τελικά στο “κάδρο” και πώς η λαμπρή σκηνοθεσία και το υπέροχο μοντάζ της Σεσίλια συνδυάστηκαν μοναδικά.

Εκτός από τις σκηνές έναρξης και λήξης, η ταινία γυρίστηκε εξ ολοκλήρου με iPhone. Πες μας πρακτικά πώς συνέβη αυτό;

Ο Carl F Berg, ένας από τους παραγωγούς, δημιούργησε μια συσκευή στην οποία υπήρχαν μικρόφωνα iPhone και τρίποδα iPad. Στη συνέχεια, η σκηνοθέτις καθόταν στην οθόνη του υπολογιστή της, μερικές φορές σε δύο οθόνες ταυτόχρονα, εαν γίνονταν δύο σκηνές ταυτόχρονα, και μας κατεύθυνε μέσω της οθόνης της, στο iPad που κατέγραφε αυτό που τραβούσε το iPhone.

Αρκετά πρωτοποριακός τρόπος να κάνεις ταινία! Και σκέφτηκε επίσης ένα ενιαίο οπτικό στυλ έχοντας την κάμερα ακίνητη και ακριβώς κάτω από το ύψος των ματιών. Η ταινία φαίνεται φοβερή και κανείς δεν μπορεί να πει πώς γυρίστηκε μέχρι να διαβάσει την εξήγηση στο τέλος της ταινίας.

Έχεις καταγωγή από το Ιράν, έναν τίτλο ευγενείας που σε ακολουθεί σε όλη σου την ζωή. Πώς μπορείς καλλιτεχνικά να συμβάλλεις σε ένα καλύτερο αύριο για το Ιράν;

Τα τρία ξαδέρφια μου και εγώ δημιουργήσαμε μια εταιρεία παραγωγής, την Bloodline Productions, και ένα ίδρυμα για να τιμήσουμε την κληρονομιά των παππούδων μας. Έχουμε μια νέα συναρπαστική σειρά τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ που ονομάζεται Inheritance- Time For Truth που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διαδικασία παραγγωγής. Μοιραζόμαστε μέσα από το πρότζεκτ αυτό τις πραγματικές μας περιπέτειες, απώλειες, ζωές, γέλια και κυρίως το πάθος μας να βοηθήσουμε τα πολλά παιδιά του Ιράν που υποφέρουν, κάνοντας μια ειρηνική προσπάθεια από τη βάση.

7a8e13e2 68a4 4380 a2cf dde48a418984

Πώς η Ιρανική καταγωγή σου επηρεάζει τις καλλιτεχνικές ευαισθησίες σου;

Νιώθω ότι είναι η ώρα της αλήθειας. Το Ιράν οπισθοδρόμησε 100 χρόνια με αυτό το τυραννικό καθεστώς και θα ήθελα πολύ να υποστηρίξω τους αβοήθητους γενναίους Ιρανούς που εξεγείρονται τόσο θαραλέα εναντίον αυτής της διαρκούς καταπίεσης.

Θα χρειαζόμουν ένα ολόκληρο βιβλίο για να μπορέσω να απαντήσω επαρκώς σε αυτήν την ερώτηση, αλλά το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είμαι απόλυτα συντετριμμένος όταν βλέπω να γκρεμίζονται τα περισσότερα από αυτά που επιτεύχθηκαν στο παρελθόν από τους προγόνους μου. Όπως επίσης και το να βλέπω τον τον ιρανικό λαό να διώκεται και να καταπιέζεται στην πατρίδα του, όπως ακριβώς συνέβη και με την δική μου οικογένεια.

Διαβάστε επίσης: