Από EW Staff
23 Ιουλίου, 2021 @ 22:24

Θυμάμαι πως πρέπει να ήταν το 2016 όταν είδα για πρώτη φορά και φευγαλέα το πρώτο πωλητήριο του Εθνικού Θεάτρου στον χώρο του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου. Σταμάτησα για λίγα μόνο λεπτά από περιέργεια, πριν προχωρήσω προς το θέατρο για να παρακολουθήσω την παράσταση.

Έπειτα από λίγους μήνες, ξαναβρίσκομαι στο κτίριο Τσίλλερ πάλι για να παρακολουθήσω παράσταση και την ώρα της αναμονής για να μπούμε στην αίθουσα επισκέφθηκα το βιβλιοπωλείο του Εθνικού Θεάτρου, το οποίο φιλοξενείται εκεί. Προς μεγάλη μου έκπληξη και ευχαρίστηση διαπίστωσα πως αυτός ο συμπαθητικός και γεμάτος θεατρική ενέργεια χώρος, είχε μετατραπεί στο πρώτο επίσημο και σταθερό πωλητήριο της πρώτης σκηνής της χώρας μας.

Αντικείμενα τέχνης, αξεσουάρ, κοσμήματα, είδη γραφείου, T-shirts και πολλά άλλα ιδιαίτερα σχεδιαστικά αντικείμενα που συνδέουν το θέατρο με τις καθημερινές μας συνήθειες. Προϊόντα εμπνευσμένα από ιστορικές παραστάσεις συνυπάρχουν με τη δουλειά νέων σχεδιαστών και δίνουν άλλη πνοή στο σπίτι, στο τραπέζι ή το γραφείο μας.

Ιδιαίτερη θέση κατέχουν και οι δημιουργίες των εργαστηρίων του Εθνικού Θεάτρου. 
Ανάμεσα σε πρόβες, μακέτες, κατασκευές, εργαζόμενοι με εμπειρία και μεράκι από τα τμήματα βεστιαρίου, ραπτικής και ειδικών κατασκευών βρίσκουν το χρόνο και τη διάθεση να δημιουργούν. Ανακυκλώνουν παλιά υλικά, προγράμματα αλλά και υφάσματα, τρέσες, κορδέλες, κουμπιά, φερμουάρ και όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή κοστουμιών και φροντιστηριακών αντικειμένων και τα μετατρέπουν σε ξεχωριστές, μοναδικές χειροποίητες δημιουργίες – κοσμήματα, τσάντες, γούρια με πραγματικό άρωμα θεάτρου!

Η επίσκεψη στο πωλητήριο είναι μια πολύ καλή σκέψη και για όσους θέλουμε να κάνουμε ένα δώρο το οποίο να είναι ιδιαίτερο και ξεχωριστό!

Μάλιστα, ήδη από το 2018 άνοιξε και ο δεύτερος χώρος στο ισόγειο του Θέατρου Rex, και πρόκειται για ένα πρωτότυπο concept store σχεδιασμένο από την busybuilding και τον Κυριάκο Κέογλου,, το οποίο έχει το σχήμα ενός μεγάλου flight case, της ειδικής δηλαδή ξύλινης θήκης με την οποία ένα θέατρο μεταφέρει τα σκηνικά, τα κουστούμια και τον εξοπλισμό του. Αξίζει να σας βγάλει και ο δρόμος από εκεί, πιστέψτε με!

Βέβαια, αν ανήκετε στη μερίδα εκείνων που απολαμβάνουν τις διαδικτυακές αγορές, από τον περασμένο Απρίλιο είναι στον αέρα το ηλεκτρονικό πωλητήριο για να ανακαλύψετε όλα τα παραπάνω στο eshop.n-t.gr, στο οποίο θα μπορεί επίσης κάποιος σύντομα να βρει και ένα μεγάλο κομμάτι της συλλογής του σε θεατρικές εκδόσεις: λευκώματα, μελέτες, θεατρικά έργα του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου και φυσικά τις εκδόσεις του Εθνικού Θεάτρου. Αξίζει να σημειώσουμε πως από την ημέρα της έναρξης του ηλεκτρονικού πωλητηρίου έως σήμερα οι πωλήσεις και η επισκεψιμότητα του παρουσιάζουν εντυπωσιακή ανοδική πορεία.

Για το ακριβές ωράριο λειτουργίας αυτό το διάστημα, επικοινωνήστε με το τηλ.: 210 5288121 ή στο Email: bookstore@n-t.gr

Διαβάστε επίσης: