Ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς με ρόλους που θα μείνουν αξέχαστοι.

Από EW Staff
13 Μαρτίου, 2022 @ 23:26
william hurt THE BIG CHILL, William Hurt, 1983, (c)Columbia Pictures

O βραβευμένος με Όσκαρ για τον ρόλο του στην ταινία Το Φιλί Της Γυναίκας Αράχνης, William Hurt, 71 ετών, πέθανε στα 71 του.

Τον θάνατό του ανακοίνωσε ο γιος του Will:

“Mε μεγάλη λύπη η οικογένεια Hurt θρηνεί τον θάνατο του William Hurt, αγαπημένου πατέρα και βραβευμένου με Όσκαρ ηθοοιού, στις 13 Μαρτίου 2022, μία εβδομάδα πριν τα 72α γενέθλιά του. Πέθανε ήρεμος ανάμεσα στην οικογένειά του, από φυσικά αίτια”.

Ο Hurt κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού το 1985 για το Kiss of the Spider Woman (Το Φιλί της Γυναίκας Αράχνης), στο οποίο είχε υποδυθεί έναν ομοφυλόφιλο άνδρα που μοιράζεται ένα κελί με έναν πολιτικό κρατούμενο στη Βραζιλία. Έλαβε και άλλες υποψηφιότητες για Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού για τις ταινίες Children of a Lesser God/Παιδιά ενός Κατώτερου Θεού και Broadcast News, ενώ αξέχαστη θα μείνει και η ερμηνεία του στη Μεγάλη Ανατριχίλα αλλά και τα 10 λεπτά που εμφανίστηκε στην ταινία A History of Violence.

william hurt2
Το φιλί της Γυναίκας Αράχνης

Υπήρξε ένας από τους πιο αναγνωρισμένους καλλιτέχνες της δεκαετίας του 1980, αποτελώντας κάτι σαν σύμβολο του εγκεφαλικού σεξ και έναν απρόθυμο κινηματογραφικό αστέρα. Αργότερα, ο Hurt μεταπήδησε σε ρόλους χαρακτήρων τη δεκαετία του 1990 και εναλλάχθηκε με επιτυχία μεταξύ έργων στη μεγάλη οθόνη και τηλεοπτικών ρόλων, όπως η υποψήφια για Emmy συμμετοχή του ως πληροφοριοδότης στο “Damages”.

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: