Από φυσικά αίτια.

Από EW Staff
17 Σεπτεμβρίου, 2021 @ 12:46

Η ηθοποιός Jane Powell, που χόρεψε με τον Fred Astaire στο Royal Wedding, υπήρξε μία από τις επτά νύφες στο μιούζικαλ “Buttons and Bows” του 1954, αλλά και παράνυμφος στους πρώτους γάμους της Elizabeth Taylor, πέθανε από φυσικά αίτια στο σπίτι της στο Connecticut, σε ηλικία 92 ετών.

Η Susan Granger, φίλη της ηθοποιού και εκπρόσωπος της οικογένειάς της, δήλωσε στο Deadline ότι η Powell πέθανε ειρηνικά στο σπίτι που έμενε για πολλά χρόνια με τον σύζυγό της, τον ηθοποιό και δημοσιογράφο Dick Moore, ο οποίος πέθανε το 2015.

Η Powell, ένα από τα τελευταία επιζώντα αστέρια της Χρυσής Εποχής του Χόλιγουντ, συνέχισε να εμφανίζεται στη σκηνή και στον 21ο αιώνα, καθιστώντας την καριέρα της από τις πιο “ανθεκτικές” της γενιάς της.

Γεννημένη ως Suzanne Lorraine Burce στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, ξεκίνησε την καριέρα της από το τραγούδι με μεγάλη επιτυχία και το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο ήρθε το 1944 με το Song of the Open Road, στο οποίο έπαιξε μια φανταστική εκδοχή του εαυτού της, μια έφηβη τραγουδίστρια που ενώνεται με αστέρια της showbiz της εποχής.

Η φήμη της εκτοξεύτημε με ρόλους στην ταινία Delightfully Dangerous του 1945, A Date With Judy του 1948 και, το 1951, που ήταν καθοριστικοί για την καριέρα της απέναντι από τον Astaire στο Royal Wedding.

Ακολούθησαν αρκετά μιούζικαλ, που οδήγησαν στον δεύτερο μεγάλο ρόλο της Powell ως Milly Pontipee, στο Seven Brides for Seven Brothers του 1954 και αμέτρητες ακόμα ταινίες, όπως το Athena, Deep In My Heart and Hit the Deck.

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

Διαβάστε επίσης: