Ένας από τους πρώτους Ιάπωνες ηθοποιούς, που γνώρισαν τεράστια επιτυχία παγκοσμίως για τις ικανότητές του στις πολεμικές τέχνες.

Από EW Staff
20 Αυγούστου, 2021 @ 16:30

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Sinichi “Sonny” Chiba, ένας από τους πρώτους Ιάπωνες ηθοποιούς, που γνώρισαν τεράστια επιτυχία παγκοσμίως για τις ικανότητές του στις πολεμικές τέχνες.

Σύμφωνα με τον μάνατζέρ του, Timothy Beal, πέθανε από κορωνοϊό σε ηλικία 82 ετών.  Είχε γεννηθεί στη Fukuoka της Ιαπωνίας το 1939 και ήταν το τρίτο παιδί ενός πιλότου της πολεμικής αεροπορίας. Τέσσερα χρόνια μετά τη γέννησή του, η οικογένειά του μετακόμισε στην πόλη Chiba, της οποίας το όνομα κράτησε αργότερα σαν το “καλλιτεχνικό” του.

Ήταν ένας χαρισματικός αθλητής, από όταν πήγαινε ακόμα στο γυμνάσιο. Μάλιστα, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθλητικών Επιστημών Nippon στην Ιαπωνία, όπου και ξεκίνησε να ασχολείται αποκλειστικά με το καράτε. Τότε, κέρδισε και τον πρώτο του βαθμό στην μαύρη ζώνη, το 1957, ενώ έφτασε στους τέσσερις βαθμούς μέχρι το 1984. Κέρδισε επίσης, κι άλλες μαύρες ζώνες στις πολεμικές τέχνες ninjutsu, shorinji kempo, judo, kendo και goju-ryu karate.

Η καριέρα του στην υποκριτική ξεκίνησε το 1960, όταν ένας κυνηγός ταλέντων τον ανακάλυψε στο στούντιο Toei. Τότε, απέκτησε και το όνομα, “Sinichi Chiba”. Οι πρώτοι του τηλεοπτικοί ρόλοι ήταν στα Seven Color Mask και Messenger of Allah, ενώ έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στην ταινία του 1973 Kiba. Το 1974 συμμετείχε στο The Street Fighter και τότε αναγνωρίστηκε διεθνώς. ΄Ήταν ο πρώτος ηθοποιός, εξειδικευμένος στις πολεμικές τέχνες. Τότε, ο παραγωγός Robert Shaye του έδωσε ένα ψευδώνυμο, πιο εύηχο στην αμερικανική κοινωνία, “Sonny”.

Έκτοτε, έκανε αρκετές εμφανίσεις τόσο σε τηλεοπτικές σειρές, όπως το Shadow Warriors, όπως και σε ταινίες, με διασημότερη όλων την παραγωγή Kill Bill δίπλα στην Uma Thurman, η οποία και τον ανέδειξε στον “νίντζα” του κινηματοφράφου. Πολλοί βέβαια, τον γνώρισαν ως τον τύπο, που εμφανίστηκε στο The Fast and the Furious: Tokyo Drift.

Ο Sonny Chiba συνέχισε να εργάζεται έως το τέλος της ζωής του. Λίγο πριν νοσήσει από κορωνοϊό, είχε κανονίσει να πρωταγωνιστήσει στην ταινία Outbreak Z δίπλα στους Jesse Ventura και Wesley Snipes.

Η τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση θα γίνει στην ταινία Bond of Justice: Kizuna.

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

Διαβάστε επίσης: