Το περιμέναμε από το καλοκαίρι του 2020.

Από EW Staff
24 Ιουλίου, 2021 @ 15:06

Παρασκευή πρωί σηκώθηκα νωρίς γιατί επιτέλους θα κυκλοφορούσε το πολυαναμενόμενο «Donda» του Kanye West.

Από πέρυσι βασικά το περιμέναμε, από το καλοκαίρι του 2020, αλλά πήρε αναβολή ενός έτους. Πώς είναι δυνατόν η κυκλοφορία ενός δίσκου να μετατεθεί για μετά από έναν ολόκληρο χρόνο μοιάζει κάπως παράδοξο, αλλά τέλος πάντων. Ώσπου, την προηγούμενη Τρίτη, κατά τη διάρκεια του τελικού του ΝΒΑ στον οποίο ο Γιάννης θριάμβευσε, είδαμε ένα διαφημιστικό για τα ακουστικά Beats που πρωταγωνιστούσε η γνωστή σπρίντερ Sha’Carri Richardson. Το σποτ είχε μουσική επένδυση από το «Donda» του Kanye και στο φινάλε του ανακοίνωνε πως το άλμπουμ κυκλοφορεί σε 48 ώρες, την Παρασκευή 23 Ιουλίου.

Είναι η Παρασκευή που σας είπα νωρίτερα, που ξύπνησα αξημέρωτα για ακρόαση.

Προηγήθηκε την Πέμπτη το βράδυ και το «DONDA listening event» με τον Kanye να εμφανίζεται ως oικοδεσπότης, μπροστά σε χιλιάδες κόσμο, στο Mercedes-Benz Stadium στην Ατλάντα. Εκεί μάθαμε διάφορες λεπτομέρειες για το δίσκο, όπως ότι σε ένα τραγούδι θα συμμετέχει και ο Jay Z.

Περνάει η Παρασκευή πρωί, φτάνουμε μεσημέρι και Kanye West #not. Ολος ο κόσμος να μπαίνει στο Spotify, κυριολεκτικά όλος ο κόσμος κάνοντας refresh με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα στην πλατφόρμα, τόσο traffic δημιουργήθηκε. Αφήστε που εμφανίστηκε ξαφνικά και ο Theophilus London να μας πει ότι εξαιτίας του καθυστερεί η κυκλοφορία λόγω ενός «last-minute guest features»!

Ωραίο promo σκεφτήκαμε, να μας έχει όλους στην πρίζα. Έξυπνο. Μέχρι και το Spotify «έριξε».

Η πραγματικότητα ωστόσο μας προσγείωσε απότομα: δεν ήταν κανενός είδους promo και το άλμπουμ θα βγει, τελικά, σε 2 εβδομάδες. Νέα αναβολή, νέα καθυστέρηση. Στις 6 Αυγούστου.

Καλά εντάξει, δεν θα το ξεχάσουμε. Μήπως να μην πάμε και διακοπές περιμένοντας;

Διαβάστε επίσης: