Ακούστε την συνέντευξη του Παύλου Παυλίδη.

Από EW Staff
11 Ιανουαρίου, 2022 @ 15:31
pavlos pavlidis

«Το θλιβερότερο όλων είναι να κατατάσσεις εκ προοιμίου την οποιαδήποτε διαφορετική άποψη, στη σφαίρα της μιζέριας. Αυτό ήταν το πιο σοκαριστικό»

Ο συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής Παύλος Παυλίδης, μίλησε στο Κόκκινο 105,5 και τη Μαρία Θανασούλια, με αφορμή τον νέο δίσκο του που φέρει τον τίτλο «Μαύρο Κουτί», για την νέα του μπάντα, τους Hotel Alaska, αλλά και για την δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουν οι καλλιτέχνες στην Ελλάδα.

«Αισθάνομαι θλίψη βλέποντας πως ο δήμος Αθηναίων, μίας πρωτεύουσας της Ευρώπης, διαλέγει να δείξει ένα πρόσωπο τόσο ρηχό και τόσο κενό σε μία στιγμή που ο κλάδος των μουσικών βάλλεται σε τέτοιο βαθμό. Λυπάμαι στ’ αλήθεια γιατί συνδέουμε την ιδέα της γιορτής με τη διασκέδαση αυτού του είδους. Βλέπω όσο μεγαλώνω να αλλάζουν κυβερνήσεις και δήμαρχοι και να χάνουν όλοι την ευκαιρία στον πολιτισμό. Είναι κάτι που το πλάθεις εύκολα, σίγουρα πιο εύκολα από τους οικονομικούς όρους με τους οποίους κινείται μία κοινωνία. Μένω άναυδος μπροστά σε αυτό που βλέπω. Δεν είναι δυνατόν κάτι τόσο εύκολο να μην το χειρίζονται σωστά οι άρχοντες των
πόλεων. Συμβαίνει πολλά χρόνια. Δεν είναι καν φαινόμενο της πανδημίας. Απλώς τώρα είναι πολύ έντονο. Χάνονται οι ευκαιρίες, η μία μετά την άλλη, προκειμένου ο πολιτισμός να μπει σε μία άλλη θέση μέσα στις πολιτικές αποφάσεις. Είναι θλιβερό, επειδή δεν είναι δύσκολο» ανέφερε.

Ενώ πρόσθεσε «Ο κόσμος κακώς διαμαρτύρεται για τα διακόσια χιλιάρικα. Θα έπρεπε να ξοδευτούν πολύ περισσότερα, έστω και για εκείνη τη συγκεκριμένη βραδιά. Σημασία έχει το πού πηγαίνουν τα χρήματα και τί γίνονται. Ας ήταν και δύο εκατομμύρια, αρκεί να μοιράζονταν σε ανθρώπους που στα αλήθεια ζουν για την τέχνη. Αναρωτιέμαι, δεν υπάρχει ένα επιτελείο συμβούλων, να ανακαλύψει, να ανασκάψει στην πόλη, στη χώρα και να βρει τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια της νεολαίας που αγωνίζονται και δίνουν την ψυχή τους για να κάνουν σπουδαία πράγματα; Αυτά τα παιδιά τα αφήνει ο δήμος των Αθηναίων θαμμένα και προβάλλει κάτι που όπως και να το κάνουμε ως πολιτιστικό προϊόν δεν είναι και το σπουδαιότερο. Το θλιβερότερο όμως από όλα, είναι να κατατάσσεις εκ προοιμίου την οποιαδήποτε διαφορετική άποψη στη σφαίρα της μιζέριας. Αυτό ήταν το πιο σοκαριστικό» σημείωσε.

Ο Παύλος Παυλίδης επιμένει πως πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους το χτύπημα που έχουν δεχτεί οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό και αναφέρθηκε στην επαφή του με τους ανθρώπους του θεάτρου κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της παράστασης «Το Φυλαχτό» του Μπολάνιο σε σκηνοθεσία Μάγδας Κόρπη και ερμηνεία Αγγελικής Παπαθεμελή, όπου ο ίδιος υπέγραψε τη μουσική. «Είδα από κοντά ότι και ο χώρος του θεάτρου έχει χτυπηθεί ανελέητα. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν δώσει την ψυχή και τη ζωή τους και αυτή τη στιγμή είναι στα όρια της επιβίωσης. Η τέχνη δεν υπάρχει για να μας χωρίζει από τον κόσμο, αλλά για να μας ανυψώνει προς έναν στόχο. Όχι για να απομακρυνθούμε από τα προβλήματα, αλλά για να τα βλέπουμε πιο καθαρά και πιο σφαιρικά» τόνισε.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ

Διαβάστε επίσης: