Τελικά εξαπατήθηκε;

Από EW Staff
08 Ιουλίου, 2021 @ 18:30

Ο σκηνοθέτης της διάσημης ταινίας “Βασικό Ένστικτο”, Paul Verhoeven, αρνείται πεισματικά τις κατηγορίες της Sharon Stone ότι δήθεν ξεγελάστηκε, για την πολυσυζητημένη σκηνή με το σταυροπόδι.

Η ηθοποιός ισχυρίζεται πως δεν γνώριζε ότι στην σκηνή αυτή θα φανεί κάποιο “επίμαχο σημείο”. “Μου είπαν ότι δεν φαίνεται τίποτα και ότι πρέπει να βγάλω το λευκό εσώρουχο που φορούσα, γιατί αντανακλά στο φως της κάμερας και θα φαινόταν”, είχε γράψει η Stone στο βιβλίο για την ζωή της.

Τόνισε επίσης πως δεν γνώριζε για τη σκηνή, μέχρι που πήγε στην πρώτη αναπαραγωγή της ταινίας, όταν ολοκληρώθηκε και είδε το αιδοίο της. “Πήγα στον Paul και τον χαστούκισα με όλη μου την δύναμη. Μετά έφυγα, πήγα στο αμάξι μου και κάλεσα τον δικηγόρο μου”, ανέφερε στο βιβλίο της η ηθοποιός.

Σε συνέντευξή του στο Variety όμως, ο σκηνοθέτης αρνήθηκε τα λεγόμενα της, αναφέροντας πως: “Η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική από τις αναμνήσεις της Sharon”.

Παρακάτω εξήγησε: “Ήξερε ακριβώς τι κάναμε. Της είπα ότι η ιστορία είναι βασισμένη σε μία γυναίκα, που ήξερα όταν ήμουν ακόμα μαθητής, η οποία έκανε συχνά αυτό το κόλπο με το σταυροπόδι χωρίς να φοράει εσώρουχο στα πάρτι. Όταν ένας φίλος μου της είπε ότι φαίνεται το αιδοίο της, εκείνη απάντησε πως το ξέρει και αυτός ακριβώς ήταν και ο λόγος που το έκανε. Αυτό κάναμε και με τη Sharon. Μαζί το αποφασίσαμε”.

Ο σκηνοθέτης πρόσθεσε επίσης πως οι δυο τους διατηρούν ακόμα και μετά από τόσα χρόνια μία πολύ καλή σχέση και ανταλλάσουν συχνά μηνύματα, οπότε αυτό δεν θα μπορούσε να συμβαίνει αν όντως την είχε εκμεταλλευτεί. “Όλο αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον υπέροχο τρόπο που υποδύθηκε την Catherine Tramell. Γενικά, είναι γυναίκα φαινόμενο, αλλά αυτή η εκδοχή είναι απίθανη”, τόνισε.

Στην τελευταία της αφήγηση σχετικά με την εν λόγω σκηνή, η ηθοποιός είχε αποδεχτεί τελικά το γεγονός και ανέφερε: “Είχα επιλογές. Οπότε το σκέφτηκα και το ξανασκέφτηκα και τελικά επέτρεψα να φανεί αυτή η σκηνή στην ταινία. Γιατί; Γιατί ήταν σωστή για την ταινία και για τον χαρακτήρα και γιατί στην τελική, το έκανα”.

Ο Verhoeven είναι διάσημος γενικά για τις “εναλλακτικές” του ταινίες, που πολλές φορές προσεγγίζουν διάφορα θέματα – ταμπού. Στην ίδια κατηγορία κινείται και η νέα του ταινία, το λεσβιακό δράμα με τίτλο “Βenedetta”, που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών.

Διαβάστε επίσης: