Είδα μια φωτογραφία στο Twitter και αναγνώρισα τα παιδιά μου", δήλωσε ο Serhiy Perebyinis όταν έμαθε ότι η επί 23 χρόνια σύζυγός του, μαζί με τον γιο τους, 18 ετών, και την κόρη τους, 9 ετών, σκοτώθηκαν από ρωσικό βλήμα όλμου.

Από EW Staff
17 Μαρτίου, 2022 @ 16:32
cnn2

Η παρουσιάστρια ειδήσεων του CNN Erin Burnett πήρε συνέντευξη με δάκρυα στα μάτια από έναν Ουκρανό πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος πρόσφατα έμαθε ότι η σύζυγος και τα δύο παιδιά του σκοτώθηκαν στην συνεχιζόμενη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Αφού τον συλλυπήθηκε για την “αβάσταχτη απώλεια” του, η Burnett ρώτησε τον Serhiy Perebyinis αν κατάφερε να ανακτήσει τις σορούς της συζύγου και των δύο παιδιών του προκειμένου να τα θάψει.

Ο Perebyinis απάντησε ότι τα κατάφερε, αφού οδήγησε επί τρεις ημέρες και κατάφερε να μπει στον χώρο όπου βρίσκονταν, καταφέρνοντας μάλιστα να ανακτήσει και τη σωρό του σκύλου της οικογένειας.

Ενώ ο Perebyinis έλειπε στην ανατολική Ουκρανία φροντίζοντας την άρρωστη μητέρα του, η συζυγός του Tetiana προσπάθησε να διαφύγει με τα παιδιά της, σύμφωνα με τους New York Times και την Washington Post.

H Burnett ρώτησε επίσης τον Perebyinis για την τελευταία συζήτηση που είχε με τη σύζυγό του Tetiana τη νύχτα πριν από τη δολοφονία της.

“Εκείνη την ημέρα ήδη δεν υπήρχε νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο και συζητήσαμε – της μίλησα στις 10 το βράδυ, παρόλο που εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε συνδεσιμότητα. Κατάφερα όμως να επικοινωνήσω και συζητήσαμε την πιθανότητα να φύγουν από την πόλη”, είπε.

Στη συνέχεια περιέγραψε τα γεγονότα που οδήγησαν στον θάνατό της, λέγοντας: “Την τελευταία στιγμή όμως, η αυτοκινητοπομπή με την οποία σκόπευε να ταξιδέψει δέχτηκε βομβαρδισμό και πυρά. Και τότε έφτασε με τα πόδια στη γέφυρα, προσπαθώντας να διαφύγει πεζή”.

Θυμούμενος την Tetiana, ο Perebyinis είπε ότι ήταν παντρεμένοι για 23 χρόνια και ότι το 2012 “έκαναν και δεύτερο γάμο στην εκκλησία”.

“Ήταν ένα πολύ χαρούμενο άτομο, ήταν η οικονομική διευθύντρια μιας μεγάλης αμερικανικής εταιρείας”, συνέχισε. “Περνούσαμε πολύ χρόνο μαζί ως οικογένεια. Αγαπούσαμε τα ποδήλατα, το χειμώνα πηγαίναμε για σκι και της άρεσε πολύ να φυτεύει λουλούδια στο ντάτσα της, το εξοχικό της στην εξοχή”.

Η Τetiana ήταν 43 ετών κατά τη στιγμή του θανάτου της και ήταν επικεφαλής λογίστρια στην SE Rankings, μια τεχνολογική εταιρεία της Silicon Valley, αναφέρει το Fortune.

Ήταν σε εκείνο το σημείο που η Burnett ρώτησε τον Perebyinis για τα παιδιά του και μετά ξέσπασε σε δάκρυα.

Στη συνέχεια, ο θλιμμένος πατέρας και σύζυγος εξήγησε πώς χρησιμοποιούσε τον γεωεντοπισμό της Google για να παραμένει ενήμερος για το πού βρισκόταν η οικογένειά του κατά τη διάρκεια του πολέμου, παρατηρώντας το πρωί του θανάτου τους το Σαββατοκύριακο πώς η θέση τους στους χάρτες της Google ήταν “ασυνήθιστη”.

“Παρατήρησα ότι βρίσκονταν σε μια ασυνήθιστη γεωγραφική θέση μεταξύ του Κιέβου και του Irpin. Και μετά από 20 λεπτά, το τηλέφωνό της μετακινήθηκε σε άλλη τοποθεσία, σε ένα νοσοκομείο στο Κίεβο. Και υποψιάστηκα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά”, είπε.

Ο Perebyinis είπε στη συνέχεια ότι ζήτησε από φίλους να πάνε στο νοσοκομείο για να μάθουν οποιαδήποτε πληροφορία για την οικογένειά του.

Τελικά, ο Perebyinis έμαθε για την τύχη της οικογένειάς του μέσω μιας ανάρτησης στο Twitter.

“Και τότε είδα μια φωτογραφία στο Twitter και αναγνώρισα τα παιδιά μου. Αναγνώρισα τα πράγματά τους και τα ρούχα τους. Και τηλεφώνησα στους φίλους μου για να τους πω ότι τα παιδιά είναι νεκρά. Τα σώματά τους είναι πεσμένα στο πεζοδρόμιο”, δήλωσε στην Burnett και ζήτησε από τους φίλους του να προσπαθήσουν να βρουν τη σύζυγό του.

Για τα παιδιά του, ο Perebyinis είπε ότι “ήταν χαρούμενα παιδιά”.

Εξήγησε ότι ο γιος του Mykita ήταν 18 ετών τη στιγμή του θανάτου του και στο δεύτερο έτος του πανεπιστημίου. Ήθελε να γίνει επαγγελματίας της πληροφορικής, είπε ο πατέρας του, και σπούδασε προγραμματισμό.

“Η κόρη μου [Alisa] ήταν εννέα ετών. Της άρεσε ο χορός, η ζωγραφική. Σπούδαζε αγγλικά”, δήλωσε ο Perebyinis.

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: