Η Elena Kovalskaya και η δήλωσή της για τον Πούτιν.

Από EW Staff
25 Φεβρουαρίου, 2022 @ 11:12
elena kovalskaya

H Elena Kovalskaya παραιτήθηκε σήμερα από τη θέση της διευθύντριας του Κρατικού Θεάτρου της Μόσχας “Vsevolod Meyerhold”.

Σε ανάρτησή της στο facebook έγραψε: “Φίλες και φίλοι ως διαμαρτυρία κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία παραιτούμαι από τη θέση της διευθύντριας του κρατικού θεάτρου. Είναι αδύνατον να δουλεύεις για έναν δολοφόνο και να πληρώνεσαι απ’ αυτόν.”

Νωρίτερα συγκέντρωσε τους συνεργάτες της στο θέατρο, τους ανακοίνωσε την απόφασή της και τους είπε ότι η «επιθετικότητα της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει έρθει τώρα σε τραγική σύγκρουση με την αποστολή μας. (…) Δεν μπορούμε να είμαστε σιωπηλοί γι αυτό. Μας μένει μόνο αυτό για να πούμε: “Όχι στον πόλεμο”».

Το μήνυμά της «Οχι στον πόλεμο» ΄πόσταρε και η σελίδα του θεάτρου στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνοδευόμενο από το σχόλιο: «Ο πόλεμος είναι πολύ περισσότερο από ασέβεια για ένα άτομο, και πολύ πιο φρικιαστικός».
Το θέατρο ευχαρίστησε επίσης την Κοβάσκαλγια για το «κουράγιο» της.

Για να αντιληφθεί κανείς τη γενναιότητα της πράξης της, να σημειωθεί ότι το Θέατρο Mayakovsky της Μόσχας απαγόρευσε νωρίτερα στους ηθοποιούς του να σχολιάσουν με οποιονδήποτε τρόπο την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ενώ αναφέρεται ότι το πολιτιστικό τμήμα της πόλης θεωρεί κάθε αρνητικό σχόλιο ως “προδοσία”.

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: