Το Entertainment Weekly βάζει σε πρώτο πλάνο τους μικρούς θεατρόφιλους θεατές.

Από EW Staff
25 Ιουλίου, 2021 @ 15:17

Ποιος είπε πως το καλοκαίρι η ψυχαγωγία και ιδιαίτερα η παρακολούθηση μιας θεατρικής παράστασης είναι προνόμιο των μεγάλων;

Το Entertainment Weekly βάζει σε πρώτο πλάνο τους μικρούς θεατρόφιλους θεατές και ξεχωρίζει τις παιδικές παραστάσεις, οι οποίες περιοδεύουν το καλοκαίρι και αξίζει τα παιδιά να τις παρακολουθήσουν με τη συνοδεία των γονέων.

Είχε φιλοξενηθεί πριν από δυο χρόνια στο θέατρο Λαμπέτη και τώρα «Το όνειρο του σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά περιοδεύει από την Παιδική Σκηνή του Γιάννη Παπαθανασίου. Η μουσική φέρει την υπογραφή του Μίμη Πλέσσα, ο οποίος για πρώτη φορά στην πολυετή καριέρα του συνθέτει μουσική για παιδικό παραμύθι. Μέσα από την τρυφερότητα του παραμυθιού τα παιδιά διδάσκονται έννοιες όπως η αγάπη, η φιλία και η ελευθερία.

«Ο Πέτρος δε φοβάται τους λύκους κι ας λέει ο παππούς ότι είναι επικίνδυνοι…» ακούμε να λέγεται στο διασημότερο μουσικό παραμύθι όλων των εποχών «Ο Πέτρος και ο λύκος», του  Σεργκέι Προκόφιεφ, το οποίο παρουσιάζεται με πέντε μουσικούς και επτά μουσικά όργανα ζωντανά επί σκηνής. Πρόκειται για μια  θεατρική προσέγγιση του παραμυθιού, με στοιχεία χοροκίνησης, τραγουδιών βασισμένα στις κλασικές μελωδίες του συνθέτη, διαδραστικό παιχνίδι και θέατρο σκιών.

Η Παιδική Σκηνή του Φώτη Σπύρου παρουσιάζει σε σύμπραξη με το θέατρο Ρέον και τη σκηνοθέτιδα Ξανθή Ταβουλαρέα, το υπέροχο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, «Το ασχημόπαπο», που στην ιστορία του μιλά για τη διαφορετικότητα, την αυτογνωσία και την πίστη στην εσωτεική μας δύναμη.

Τσεκάρετε αναλυτικά τους σταθμούς της περιοδείας της κάθε παράστασης και κλείστε τα εισιτήρια σας στο viva.gr.

Διαβάστε επίσης: