Από EW Staff
07 Νοεμβρίου, 2021 @ 10:00

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου

Η Τριλογία των Λήμαν Μπράδερς

στο Θέατρο Ιλίσια

Το πολυβραβευμένο αφηγηματικό έργο ανεβάζει στη σκηνή την ιστορία των τριών αδελφών και της οικονομικής αυτοκρατορίας που δημιούργησαν στην Αμερική, η κατάρρευση της οποίας έδωσε το έναυσμα για την σύγχρονη παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση.

Δείτε το πρόγραμμα της παράστασης στο viva.gr

Η Τριλογία των Λήμαν Μπράδερς

Τρίτη 9 Νοεμβρίου

This is Not Romeo and Juliet

στο Θέατρο Πορεία at Viktoria

Με αφορμή το έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», δύο αιώνιοι έφηβοι έρχονται αντιμέτωποι με τον έρωτα, τον όρκο, την απόρριψη και τον θάνατο.

Δείτε το πρόγραμμα της παράστασης στο viva.gr

This is Not Romeo and Juliet

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου

Φουέντε Οβεχούνα

στο Κτήριο Τσίλλερ – Κεντρική Σκηνή Εθνικού Θεάτρου

Αντιπροσωπευτικό έργο του ισπανικού Μπαρόκ, το Φουέντε Οβεχούνα, δημοσιεύτηκε το 1619. Πηγή του ήταν το Χρονικό του Fray Francisco de Rades y Andrada, το οποίο γραμμένο τέσσερις δεκαετίες πριν από το έργο του Λόπε δε Βέγα,  περιγράφει ένα ιστορικό γεγονός του 1476  με πρωταγωνιστή ολόκληρο το χωριό Φουέντε Οβεχούνα. Σε μια περίοδο μεγάλης πολιτικής αναταραχής, όπου η ισπανική αριστοκρατία συγκρούεται με την εξουσία των καθολικών βασιλέων του Φερδινάνδου και της Ισαβέλλας, ο Λόπε δε Βέγα στηλιτεύει την αυθαιρεσία του φεουδαρχικού συστήματος, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνει την αποδοχή του βασιλιά και της εξουσίας του από τον λαό.

Δείτε το πρόγραμμα της παράστασης στο ticketservices.gr

Φουέντε Οβεχούνα

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου

Παράδεισος του Τόμας Κεκ

στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Η πολυβραβευμένη τριλογία του Αυστριακού Τόμας Κεκ για την εκμετάλλευση της φύσης, την αποικιοκρατία και την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη συνδέεται με την ελληνική πραγματικότητα σε ένα χρονικό διάψευσης του καπιταλισμού.

Δείτε το πρόγραμμα της παράστασης στο onassis.org

Παράδεισος

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου

Πρεμιέρα : Λεωφορείον ο Πόθος του Τενεσί Ουίλιαμς

στο Εθνικό Θέατρο – Σκηνή «ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ»

Νέα Ορλεάνη, τέλη της δεκαετίας του 1940. Η Στέλλα και ο Στάνλεϊ Κοβάλσκι, δύο άνθρωποι από διαφορετικούς κόσμους – η Στέλλα κόρη μιας ξεπεσμένης αριστοκρατικής οικογένειας του Νότου, ο Στάνλεϊ ένας τραχύς Πολωνός μετανάστης δεύτερης γενιάς. Ζουν έναν παθιασμένο έρωτα, σε μια γοητευτικά παρηκμασμένη συνοικία της πόλης υπό τους μελαγχολικούς ήχους της τζαζ. Αυτό μέχρι τη στιγμή που στο σπίτι τους φτάνει η Μπλανς Ντυμπουά, η αδελφή της Στέλλας. Η Μπλανς, στις αποσκευές της, φέρνει όλη την απελπισία της χαμένης ζωής της, τα οικογενειακά βάρη που την τσάκισαν, έναν εύθραυστο ψυχισμό που την κάνει να προτιμά να ζει στη φαντασία αντί στην οδυνηρή πραγματικότητα. Η ματαίωση, η αποτυχία και ο χρόνος που περνά αδυσώπητα στοιχειώνουν το πολυδιάστατο έργο του Ουίλιαμς, που αντανακλά έναν σκληρό κόσμο ο οποίος αποβάλλει ή καταστρέφει όποιον δεν μπορεί να ενσωματωθεί. Για πρώτη φορά στο Εθνικό.

Δείτε το πρόγραμμα της παράστασης στο ticketservices.gr

Λεωφορείον ο Πόθος

Σάββατο 13 Νοεμβρίου

Football του Θανάση Τριαρίδη

στο Θέατρο Άβατον

Η παράσταση βασίζεται στο σκληρό και αιχμηρό έργο του Θανάση Τριαρίδη «Football, Το παιχνίδι της ανθρωπότητας», που προτάσσει τις ευθύνες μας για την πορεία του ανθρώπινου είδους.

Δείτε το πρόγραμμα της παράστασης στο viva.gr

Football, το Παιχνίδι της Ανθρωπότητας

Κυριακή 14 Νοεμβρίου

Μάκμπεθ του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

στο Θέατρο Τέχνης Κ. Κουν

Η ιστορία του Μακμπέθ καταδεικνύει με τον πιο οδυνηρό και ποιητικό τρόπο, την δύναμη που ασκεί ο φόβος πάνω στην ψυχή και στο σώμα. Ο φόνος αποδεικνύεται κύριο χαρακτηριστικό της ανθρώπινης κατάστασης, μια θλιβερή διαπίστωση που μας κάνει να σκεφτούμε το γεγονός, ότι αν δεν σκοτώσουμε στη ζωή μας, αυτό δεν είναι από επιλογή, αλλά από τύχη.

Μια νέα προσέγγιση του σκοτεινού αριστουργήματος του Σαίξπηρ.

Από την ομάδα “Εν τώ άμα”.

Δείτε το πρόγραμμα της παράστασης στο viva.gr

Μακμπέθ

Διαβάστε επίσης: