Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Δίχτυ.

Από EW Staff
01 Νοεμβρίου, 2021 @ 08:40

Ο James Patterson ξεδιπλώνει την ιστορία της δολοφονίας της μεγαλύτερης προσωπικότητας στην ιστορία της μουσικής, με τη δύναμη της πλοκής ενός αληθινού εγκλήματος.

Το καλοκαίρι του 1980, μια δεκαετία μετά τη διάλυση των Beatles, ο Τζον Λένον είχε υπογράψει με νέα δισκογραφική εταιρεία. Ήταν έτοιμος να πειραματιστεί με τη μουσική και, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, να κυκλοφορήσει νέο άλμπουμ. Με ένα από τα καλύτερα τραγούδια του, το “Imagine”, είχε αποδείξει ήδη πως μπορεί να σταθεί μόνος στην κορυφή και ετοιμαζόταν να επιστρέψει πάλι εκεί. Λογάριαζε, όμως, αγνοώντας τα σχέδια ενός επικίνδυνου, εμμονικού θαυμαστή.

Από την ημέρα που ο Λένον έφυγε από τους Beatles και ακολούθησε σόλο καριέρα και μια ζωή με τη Γιόκο Όνο, στη Νέα Υόρκη, ο Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν προετοίμαζε τη δολοφονία του ήρωά του. Ήταν πεπεισμένος ότι ο Λένον είχε σπαταλήσει το ταλέντο του και είχε παραπλανήσει τους οπαδούς του, με τα μηνύματα του για την ελπίδα και την ειρήνη. Το Δεκέμβριο του 1980, λοιπόν, ο Τσάπμαν επιβιβάστηκε σε μια πτήση από τη Χαβάη και πήγε στη Νέα Υόρκη με ένα όπλο στις αποσκευές του. Και δεν επέστρεψε ποτέ ξανά σπίτι του.

Ο διεθνής Τύπος έγραψε: “Η πλοκή είναι πιστή, αληθινή, σχεδόν κινηματογραφική […] Ο Patterson μας βάζει στο μυαλό του δολοφόνου, τον παραληρηματικού Τσάπμαν, μέσω των κεφαλαίων που τρέχουν παράλληλα με την ιστορία της ζωής του Τζον Λένον, μαζί με τους Beatles και μετά από αυτούς. Βήμα-βήμα, μας φανερώνει κάθε σκέψη του, κάθε γεγονός, μέχρι να βρει το θάρρος να τραβήξει τη σκανδάλη και να σκοτώσει τον Τζον Λένον.”

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

Διαβάστε επίσης: