Δεν σταμάτησαν την συναυλία παρά τις εκκλήσεις του κοινού.

Από EW Staff
08 Νοεμβρίου, 2021 @ 12:35


Ο Travis Scott, ο Drake, η Live Nation Entertainment και άλλοι διοργανωτές μηνυθεί μετά το ποδοπάτημα στο φεστιβάλ Astroworld της Παρασκευής που άφησε πίσω του οκτώ νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Ο Manuel Souza ο οποίος ήταν ανάμεσα στο κοινό, κατέθεσε αίτηση το Σάββατο στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Κομητείας Χάρις, υποστηρίζοντας ότι οι Scott, ScoreMore και Live Nation είναι υπεύθυνοι ήταν βαριά αμέλεια, γεγονός που οδήγησε στην “προβλέψιμη και αποτρέψιμη τραγωδία” που τον τραυμάτισε, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Το EW απευθύνθηκε στους εκπροσώπους των Scott, Live Nation και Drake για σχολιασμό.

Στην καταγγελία, ο Souza ισχυρίζεται ότι οι διοργανωτές απέτυχαν να σχεδιάσουν και να διεξαγάγουν με ασφαλή τρόπο τη συναυλία και επικεντρώθηκαν μόνο στα κέρδη.

«Αγνόησαν συνειδητά τους ακραίους κινδύνους πρόκλησης βλάβης στους θεατές της συναυλίας και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ενθάρρυναν ενεργά και υποκίνησαν επικίνδυνες συμπεριφορές», ισχυρίζεται o Souza στην μηνυτήριο αναφορά.

Ο Souza ο οποίος εκπροσωπείται από τον δικηγόρο Steve Kherkher της εταιρείας Kherkher Garcia LLP του Χιούστον, ζητά αποζημίωση τουλάχιστον 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Μια δεύτερη αγωγή που ζητά αποζημίωση 1 εκατομμυρίου δολαρίων έχει κατατεθεί από τον θεατή Kristian Paredes, σύμφωνα με την Daily Mail. Μηνύει τους Drake και Harris County Sports and Convention Corporate μαζί με τον Scott και το Live Nation, για αμέλεια και ισχυρίζεται πως οι καλλιτέχνες ξεσήκωσαν το πλήθος.

Ο Paredes, 23 ετών, «τραυματίστηκε σοβαρά» σύμφωνα με την καταγγελία. Η αναφορά ισχυρίζεται ότι το χάος βγήκε εκτός ελέγχου την ώρα που ανέβηκαν στη σκηνή ο Scott και ο Drake και ότι οι φρουροί ασφαλείας που προσέλαβε το Live Nation αγνόησαν τους θεατές που παρακαλούσαν για βοήθεια.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το κοινό παρακαλούσε να σταματήσει η συναυλία για να σταματήσει και το ποδοπάτημα, αλλά όλοι αγνόησαν τις εκκλήσεις τους.

Τα οκτώ θύματα της συναυλίας του Astroworld, ηλικίας από 14 έως 27 ετών, ήταν ανάμεσα στο πλήθος των 50.000 παρευρισκομένων την Παρασκευή, όταν o κόσμος άρχισε να πιέζει προς την σκηνή του NRG Stadium. Περίπου 25 άνθρωποι μεταφέρθηκαν επίσης σε τοπικά νοσοκομεία.

Ο Scott ​​αναφέρθηκε στο περιστατικό σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε το Σάββατο το πρωί, προσφέροντας τη συνεργασία του στο αστυνομικό τμήμα του Χιούστον. “Είμαι απολύτως συντετριμμένος από αυτό που συνέβη χθες το βράδυ. Οι προσευχές μου απευθύνονται στις οικογένειες και σε όλους όσους επηρεάστηκαν από αυτό που συνέβη στο Astroworld Festival”, έγραψε στο Twitter.

Αργότερα μίλησε για τη βραδιά στο Instagram Story του, λέγοντας ότι «εργάζεται αυτή τη στιγμή για να εντοπίσει τις οικογένειες για να τις βοηθήσει σε αυτή τη δύσκολη στιγμή». Και πρόσθεσε, «Οι θαυμαστές μου σημαίνουν πραγματικά τα πάντα για μένα και πάντα θέλω να τους αφήνω μια θετική εμπειρία».

Η Kylie Jenner, σύντροφος του Scott, εξέφρασε συλλυπητήρια σε όλες τις οικογένειες, γράφοντας σε ένα live story στο Instagram ότι αυτή και ο Travis είναι «συντετριμμένοι και συντετριμμένοι». Συνέχισε «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν γνωρίζαμε ότι υπήρχαν θάνατοι μέχρι που έγινε η ανακοίνωση μετά τη συναυλία. Αν το ξέραμε δεν θα συνεχίζαμε με τίποτα το γύρισμα και την συναυλία”.

Μεγάλο μέρος της αναφοράς για το περιστατικό επικεντρώθηκε στα μέτρα ασφαλείας της εκδήλωσης, καθώς και στην προφανή αποτυχία του Scott να σταματήσει την συναυλία και την ζωντανή αναμετάδοση όταν οι άνθρωποι άρχισαν να τραυματίζονται.

Διαβάστε επίσης: