Δύο χρόνια μετά το κορυφαίο βιβλίο "Η Σιωπηλή Ασθενής", ο ταλαντούχος συγγραφέας επιστρέφει.

Από EW Staff
29 Ιουνίου, 2021 @ 17:41

Ο Alex Michaelides, επιστρέφει μετά από δύο χρόνια με το νέο του βιβλίο με τίτλο “Οι Κόρες”. Ο συγγραφέρας που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο, συστήθηκε στο αναγνωστικό κοινό με το αστυνομικό μυθιστόρημα “Η Σιωπηλή Ασθενής” κι έκλεψε τις εντυπώσεις.

Αυτή τη φορά, μεταφέρει μία ακόμα συγκλονιστική ιστορία, γεμάτη ανατροπές. 

Ο Έντουαρντ Φόσκα είναι δολοφόνος.

Η Μαριάννα είναι βέβαιη γι’ αυτό. Όμως, δεν μπορεί να τον αγγίξει κανείς. Όμορφος και χαρισματικός, ο Φόσκα διδάσκει αρχαία τραγωδία στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ και λατρεύεται τόσο από το προσωπικό όσο και από τους φοιτητές του – ειδικά από τα μέλη μιας κλειστής ομάδας ευνοούμενων φοιτητριών, που είναι γνωστές ως Κόρες.

Η Μαριάννα είναι μια λαμπρή αλλά και θλιμμένη ψυχολόγος η οποία αποκτά εμμονή με τις Κόρες, όταν ένα από τα μέλη τους –φίλη της ανιψιάς της, της Ζόι– βρίσκεται δολοφονημένο στο Κέμπριτζ. Έχοντας υπάρξει και η ίδια φοιτήτρια του πανεπιστημίου αυτού στο παρελθόν, δεν θα αργήσει να υποπτευθεί πως πίσω από την ειδυλλιακή ομορφιά των μεσαιωνικών κτιρίων και τις αρχαίες παραδόσεις κρύβεται κάτι απειλητικό. Και είναι πεπεισμένη πως, παρά το άλλοθί του, ο Έντουαρντ Φόσκα είναι ένοχος για τον φόνο.

Γιατί όμως να βάλει στόχο μια φοιτήτριά του; Και πώς δικαιολογείται η εμμονή του με τα Ελευσίνια Μυστήρια και το ταξίδι της Περσεφόνης –της Κόρης– στον Άδη;

Όταν ανακαλύπτεται άλλο ένα πτώμα, η εμμονή της Μαριάννας να αποδείξει την ενοχή του Φόσκα βγαίνει εκτός ελέγχου, απειλώντας να καταστρέψει τόσο την αξιοπιστία της όσο και τις πιο στενές της σχέσεις. Όμως, είναι αποφασισμένη να σταματήσει αυτόν τον δολοφόνο, έστω κι αν της κοστίσει τα πάντα. Ακόμα και τη ζωή της…

Το βιβλίο “Οι Κόρες” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

Διαβάστε επίσης: