Οι καλλιτέχνες διαμαρτύρονται για την εισβολή στην Ουκρανία.

Από EW Staff
02 Μαρτίου, 2022 @ 13:51
green day Photo: Shutterstock

Από τότε που οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Ουκρανία, πολλοί καλλιτέχνες έχουν διαμαρτυρηθεί για την εισβολή.

Ανάμεσά τους και αρκετοί που είχαν προγραμματίσει να εμφανιστούν στη Ρωσία και προχώρησαν σε ακύρωση των συναυλιών τους.


Green Day

Το πανκ ροκ συγκρότημα είχε προγραμματίσει να παίξει στο στάδιο Spartak της Μόσχας τον Μάιο στο πλαίσιο της περιοδείας του Hella Mega Tour. Την Κυριακή, το συγκρότημα ανακοίνωσε σε instagram story ότι ακυρώνει τη συναυλία του.
“Γνωρίζουμε ότι αυτή η στιγμή δεν αφορά ροκ συναυλίες σε στάδια, είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτό”, έγραφε η ανακοίνωση που ανάρτησαν. “Αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι το rock and roll είναι για πάντα και νιώθουμε σίγουροι ότι θα υπάρξει χρόνος και μέρος για να επιστρέψουμε στο μέλλον. Οι επιστροφές χρημάτων είναι διαθέσιμες στο σημείο αγοράς. Μείνετε ασφαλείς”.

AJR

Το indie pop τρίο AJR έγραψε στο Twitter στις 25 Φεβρουαρίου ότι ακυρώνει μια συναυλία που είχε προγραμματιστεί στη Μόσχα για τον Οκτώβριο, μαζί με μια παρότρυνση για την παραπληροφόρηση.

“Με λύπη μας ανακοινώνουμε ότι θα ακυρώσουμε την επερχόμενη συναυλία μας στη Ρωσία”, έγραψε στο Twitter το συγκρότημα, που αποτελείται από τα αδέρφια Adam, Jack και Ryan Met. “Ευχαριστούμε τους Ρώσους θαυμαστές μας που αντιτίθενται στην απρόκλητη και εγκληματική συμπεριφορά της χώρας τους. Οι καρδιές μας είναι με τον λαό της Ουκρανίας. Σε αυτό το σημείο, το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να μοιραστείτε ΑΚΡΙΒΕΙΣ πληροφορίες”.


Louis Tomlinson


Το πρώην μέλος των One Direction είχε προγραμματίσει συναυλίες τόσο στη Μόσχα όσο και στο Stereo Plaza του Κιέβου στην Ουκρανία τον Ιούλιο στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του 2022.
Τη Δευτέρα, έγραψε στο Twitter ότι οι συναυλίες δεν θα πραγματοποιηθούν.

“Λόγω των πρόσφατων γεγονότων στην Ουκρανία, πρέπει δυστυχώς να ανακοινώσω ότι οι συναυλίες της περιοδείας μου στη Μόσχα και το Κίεβο ακυρώνονται μέχρι νεωτέρας”, ανέφερε το σημείωμά του στο Twitter. “Η ασφάλεια των θαυμαστών μου είναι η προτεραιότητά μου και οι σκέψεις μου πηγαίνουν στο λαό της Ουκρανίας και σε όλους εκείνους που υποφέρουν από αυτόν τον άσκοπο πόλεμο”.


Health


Το ροκ συγκρότημα Health ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι δεν θα πραγματοποιήσει τις δύο προγραμματισμένες συναυλίες του στη Ρωσία.

“Αν και δεν επιθυμούμε να τιμωρήσουμε τους οπαδούς μας για κυβερνητικές αποφάσεις που είναι πέρα από τον έλεγχό τους, δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης των πραγμάτων δεν θα πραγματοποιήσουμε πλέον τις προγραμματισμένες συναυλίες μας στην Αγία Πετρούπολη και τη Μόσχα”, αναφέρεται σε ανακοίνωση που κοινοποιήθηκε στο Instagram. “Οι σκέψεις μας πηγαίνουν στον λαό της Ουκρανίας”.


Yungblud


Ο Βρετανός καλλιτέχνης ανέφερε σε δήλωσή του τη Δευτέρα ότι δεν θα εμφανιστεί στη Ρωσία αυτό το καλοκαίρι.
“Με πόνο ψυχής ανακοινώνω ότι θα ακυρώσω τις συναυλίες μου στη Ρωσία που είναι προγραμματισμένες για αυτό το καλοκαίρι”, ανέφερε η δήλωση. “Στενοχωρημένος γιατί γνωρίζω ότι οι φαύλες και βάναυσες πράξεις του ρωσικού καθεστώτος στην Ουκρανία την τελευταία εβδομάδα δεν αντικατοπτρίζουν τη στάση και τα ιδανικά των όμορφων ανθρώπων που έχω συναντήσει στη Ρωσία στο παρελθόν!”.

Για τους Ουκρανούς έγραψε: “Η καρδιά μου είναι μαζί σας – έχετε ήδη δείξει τόση δύναμη και αποφασιστικότητα, αντιστεκόμενοι σε αυτή την άσκοπη εισβολή”.
“Ο καθένας αξίζει να είναι ο δημιουργός του πεπρωμένου του, αντί να του το επιβάλλουν πράξεις πολέμου και επιθετικότητας”, έγραψε. “Ουκρανία, υπόσχομαι ότι θα επιστρέψω το συντομότερο δυνατό”!

Ο Yungblud θα εμφανιστεί στη χώρα μας, στο Eject Festival στις 29 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: