Μπορεί ένα μυθιστόρημα να σου υποδείξει τον ένοχο ενός αληθινού εγκλήματος;

Από EW Staff
16 Μαΐου, 2021 @ 12:35

Οι Εκδόσεις Διόπτρα φέρνουν στις βιβλιοθήκες μας αλλά και στις ηλεκτρονικές μας συσκευές αφού το βιβλίο κυκλοφορεί και σε ebook, το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του Anthony Horowitz, με τίτλο “Οι Φόνοι του Νυχτολούλουδου”.

Στην ιστορία επιστρέφουν δύο αγαπημένοι γνώριμοι του αναγνωστικού κοινού, οι Άττικους Πυντ και Σούζαν Ράιλαντ, δηλαδή οι ήρωες του παγκόσμιου best seller “Οι Φόνοι της Kίσσας”.

Στην υπόθεση του νέου βιβλίου, η Σούζαν Ράιλαντ έχει πλέον εγκαταλείψει τον χώρο των εκδό­­σεων και ζει μια όμορφη ζωή. Μαζί με τον Αντρέα διαχειρίζονται ένα μικρό ξενοδοχείο σε ένα ελληνικό νησί. Θα έπρεπε να είναι αυτό που πάντα ονειρευόταν. Είναι όμως; Έχει κουραστεί προσπαθώντας να κάνει τα πάντα να λειτουργήσουν σε ένα νησί όπου τίποτα δεν γίνεται όπως το περιμένεις. Μέχρι την άφιξη των Τρεχέρν. Η παράξενη και μυστηριώδης ιστορία που της αφηγούνται σχετικά με έναν φόνο ο οποίος διαπράχθηκε την ίδια ημέρα και στο ίδιο ξενοδοχείο που παντρεύτηκε η κόρη τους συναρπάζει τη Σούζαν και κεντρίζει το εκδοτικό της ένστικτο.  Ένας από τους συγγραφείς με τους οποίους συνεργαζόταν, ο Άλαν Κόνγουεϊ, συγγραφέας του μυθιστορήματος Άγριες Κίσσες, γνώριζε το θύμα –ονόματι Φρανκ Πάρις– και μάλιστα βάσισε το τρίτο βιβλίο του, το Ακούσιος Μάρτυρας, σε αυτό ακριβώς το έγκλημα.

Η κόρη των Τρεχέρν, διαβάζοντας το μυθιστόρημα του Κόνγουεϊ, συνειδητοποιεί ότι το βιβλίο αποδεικνύει πως ο άνθρωπος που καταδικάστηκε για τον φόνο του Πάρις είναι αθώος. Όταν οι Τρεχέρν αποκαλύπτουν ότι και η ίδια η κόρη τους αγνοείται, η Σούζαν αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να επιστρέψει στην Αγγλία για να μάθει τι πραγματικά έχει συμβεί.

Από τις Εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορoύν επίσης και τα μυθιστορήματα του Horowitz, Οι Φόνοι της Κίσσας, Η Λέξη Είναι Φόνος, Η Ποινή είναι Θάνατος, Ο Θάνατος του 007 και Παγωμένη Σκανδάλη.

Διαβάστε επίσης: