Η περιοδεία τους θα ξεκινήσει στις 18 Μαρτίου από την Κόστα Ρίκα.

Από EW Staff
15 Οκτωβρίου, 2021 @ 12:40

Πρωτοπόροι στην αντιμετώπιση της κλιματολογικής κρίσης, οι Coldplay ανακοίνωσαν ότι στην παγκόσμια περιοδεία τους “Music of the Spheres”, το 2022, θα προχωρήσουν σε μια σειρά πρωτοβουλιών για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Και δεσμεύτηκαν για 50% χαμηλότερες εκπομπές CO2.

Δείτε μερικές από τις ενέργειές τους που, πραγματικά, ξεχωρίζουν.

* Η περιοδεία σχεδιάστηκε έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πτήσεις, με τους Coldplay να πληρώνουν επιπλέον χρήματα ώστε να καταναλώσουν περισσότερα βιώσιμα καύσιμα.

* Στα shows, στην αρένα, θα μπει ένα ειδικό “κινούμενο πάτωμα” ώστε η κίνηση των φαν κατά τη διάρκεια της συναυλίες, όταν θα χορεύουν και θα τραγουδάνε, να αξιοποιείται ενεργειακά. Ενώ από πριν θα εγκαθίστανται ηλιακοί συλλέκτες στους ορόφους, τη σκηνή και αλλού στα στάδια στα οποία θα παίζει η μπάντα, ώστε να παράγεται ενέργεια ενόψει της παράστασης. Το stage θα κατασκευάζεται από επαναχρησιμοποιήσιμα και βιώσιμα υλικά, όπως μπαμπού και ανακυκλωμένο χάλυβα.

* Τα γνωστά βραχιολάκια που φορούν οι θαυμαστές θα είναι κατασκευασμένα από λιπασματοποιήσιμα υλικά και πολλά θα επαναχρησιμοποιούνται, ενώ θα μειωθεί και η παραγωγή τους κατά 80%. Το κομφετί που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι βιοδιασπώμενο. Τέλος, το συγκρότημα “θα προσπαθήσει να εξαφανίσει την πώληση πλαστικών μπουκαλιών νερού μίας χρήσης”.

* Για κάθε εισιτήριο που θα πωλείται θα φυτεύεται κι ένα δέντρο.

* Οι θαυμαστές του συγκροτήματος που θα δεσμεύονται για ταξίδια χαμηλών εκπομπών άνθρακα και θα το επιβεβαιώνουν σε μία ειδική εφαρμογή, θα παίρνουν εκπτώσεις.

Ανάμεσα στους σταθμούς της περιοδείας συναντούμε, μεταξύ άλλων, το Μεξικό, τις ΗΠΑ, πολλές χώρες της Ευρώπης, ενώ θα καταλήξει στη Βραζιλία στις 18 Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, το ολοκαίνουριο, ένατο στούντιο άλμπουμ του βρετανικού συγκροτήματος “Music of the Spheres” κυκλοφορεί από σήμερα από την Parlophone και την Atlantic Records σε Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ αντίστοιχα.

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

Διαβάστε επίσης: