Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Από EW Staff
03 Νοεμβρίου, 2021 @ 08:45

“Ο Υπασπιστής του Αυτοκράτορα” είναι (μετά το μυθιστόρημα Το Όνομα”, το 2015) η δεύτερη συγγραφική απόπειρα του ιδρυτικού μέλους του συγκροτήματος Πυξ Λαξ, που τον έχουμε συνηθίσει να συμπυκνώνει μοναδικά, ιδέες και συναισθήματα σε στίχους εξαιρετικά επιτυχημένων τραγουδιών. Κι εδώ, όμως, θέτει ερωτήματα που έχει θέσει και σε αρκετά κομμάτια του: Τι ορίζει, τελικά, τα βήματα των ανθρώπων; Είναι η μοίρα, η τύχη ή κάποιος θεός;

Το 1798, στο ταξίδι του προς την Αίγυπτο, ο Ναπολέων Βοναπάρτης “κρύφτηκε”, για κάποιο διάστημα, στην Ιεράπετρα της Κρήτης, κάτι που λίγοι γνώριζαν κι ακόμη πιο λίγοι έμαθαν ποτέ. Δίπλα του, ο Ζαν Λινιέ, ο πιο πιστός αξιωματικός και παιδικός του φίλος απ’ τις γειτονιές της Κορσικής. Το Μάρτιο της ίδιας χρονιάς, μια άγρια, τρικυμισμένη νύχτα, η Σοφία Σινιώρη, μια υπέροχη γυναίκα, στη δίνη ενός αναπάντεχου, μοιραίου έρωτα, φυγαδεύεται από την Κρήτη στη Μάνη και, κατόπιν, στην Πεντέλη, για να καταλήξει στο Παρίσι, συνοδεία του Μπερναρντέν, ενός απόστρατου αξιωματικού.

Πάνω από δύο αιώνες μετά, η Σοφί Λινιέ, ένα κορίτσι του σήμερα στην πρωτεύουσα πόλη της Γαλλίας, τη μέρα που αποχαιρετά τη μητέρα της, Λιμπερτέ, για το μεγάλο ταξίδι, ανακαλύπτει ένα από χρόνια κρυμμένο μυστικό, σε έναν παλιό πίνακα ζωγραφικής. Τα βήματά της θα την οδηγήσουν στη νοτιότερη γωνιά της Ευρώπης, την Κρήτη, και μετά στην Πεντέλη, σ’ έναν έρημο πύργο όπου, μέσα από τα μάτια της και την ψυχή της, θα ενωθούν, μ’ έναν τρόπο σχεδόν μεταφυσικό, οι δυο τόσο μακρινοί κόσμοι, που χωρίζονται από αιώνες, με τη ρωγμή του ανεκπλήρωτου, ωστόσο, να χάσκει εντός τους. Κι ίσως έτσι, λυτρωθούν κι απελευθερωθούν από τα δεσμά μιας αιώνιας προσμονής.

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

Διαβάστε επίσης: