Ο αγαπημένος Έλληνας συγγραφέας που ξέρει από καλό crime.

Από EW Staff
30 Ιουλίου, 2021 @ 08:53

Επτά χρόνια πριν, ο Βαγγέλης Γιαννίσης συστήθηκε στο αναγνωστικό κοινό με το αστυνομικό μυθιστόρημα “Το Μίσος”, κι έκτοτε κάθε βιβλίο του που κυκλοφορεί με τις Εκδόσεις Διόπτρα, γίνεται ανάρπαστο.

Κάθε ιστορία του ξεχωριστή, με ενδιαφέροντες χαρακτήρες και ανατροπές. Ποια είναι όμως τα αγαπημένα του αστυνομικά μυθιστορήματα από άλλους συγγραφείς;

Το Entertainment Weekly συνομίλησε με τον χαρισματικό συγγραφέα και εκείνος με μεγάλη χαρά μας προτείνει 4 βιβλία που ξεχώρισε, αλλά και τους λόγους που αξίζουν και τη δική μας προσοχή.

Φάκελος Καταρίνα του Jørn Lier Horst

Β.Γ.: Λίστα με αγαπημένα βιβλία χωρίς κάποιον Horst είναι σαν μπέργκερ χωρίς το μπιφτέκι. Ο πρωταγωνιστής του, ο Βίλιαμ Βίστιν είναι ίσως ο πιο πλήρης χαρακτήρας που έχει ξεπηδήσει από την πένα Σκανδιναβού συγγραφέα μετά τον Κουρτ Βαλάντερ του Henning Mankel και η ήρεμη δύναμη της αφήγησης του Horst σε αιχμαλωτίζει.


Η γυάλινη πεταλούδα της Katrine Engberg

Β.Γ.: Long live the queen! Ποια queen; Αυτή της αστυνομικής λογοτεχνίας στη Δανία και όχι μόνο. Η Engberg έχει το ασύγκριτο ταλέντο να παίρνει μία απλή ιδέα και να τη μετατρέπει σε ευφάνταστη πλοκή. Το δίδυμο των επιθεωρητών Κέρνερ και Βέρνερ τα σπάει!


Το βρεγμένο ψάρι του Volker Kutscher

Β.Γ.: Zu Asche, zu Staub, Dem Licht geraubt. Όσοι έχουν δει τη σειρά Babylon Berlin πιθανότατα αναγνώρισαν τους στίχους του πιο χαρακτηριστικού της τραγουδιού. Ξεκίνησα ανάποδα, βλέποντας πρώτα τη σειρά κι έπειτα διαβάζοντας το βιβλίο, έτσι πρώτα αγάπησα τον χαρακτήρα του πρωταγωνιστή Γκέρεον Ρατ κι έπειτα τη γραφή του Kutscher.


Ο Καστανάνθρωπος του Søren Sveistrup

Β.Γ.: Χρειάζεται να πω κάτι εδώ; Μάλλον όχι. Η πρώτη συγγραφική προσπάθεια του δημιουργού της σειράς The Killing. Διαβάστε το βιβλίο πριν βγει στο Netflix!

Εκδόσεις Διόπτρα

Διαβάστε επίσης: