Ο ηθοποιός το βράδυ της Κυριακής κέρδισε το βραβείο για την εξαιρετική ερμηνεία του στην ταινία CODA

Από EW Staff
28 Φεβρουαρίου, 2022 @ 17:53
troy

Ο Troy Kotsur γράφει ιστορία.

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας CODA έγινε ο πρώτος κωφός ηθοποιός που κέρδισε ατομικό βραβείο Screen Actors Guild Award, και συγκεκριμένα Β’ Ανδρικού Ρόλου σε Ταινία.

“Είμαι μέλος [της SAG] από το 2001, οπότε τώρα νιώθω ότι επιτέλους είμαι μέλος της οικογένειας”, δήλωσε ο Kotsur στο κοινό μέσω διερμηνέα ASL. “Ξέρω ότι όλοι σας είστε καλλιτέχνες και ξέρω ότι όλοι σας ξέρετε πώς είναι να είσαι ένας πεινασμένος ηθοποιός. Τότε, κοιμόμουν στο αυτοκίνητό μου, κοιμόμουν στο καμαρίνι μου στα παρασκήνια. Όλα αυτά, τα καταλαβαίνετε, σωστά; Γι’ αυτό σας ευχαριστώ πολύ”.

Ο Kotsur πρωταγωνιστεί στην ταινία CODA ως κωφός πατέρας μιας επίδοξης τραγουδίστριας (Emilia Jones). Αυτός και οι συμπρωταγωνιστές του ήταν επίσης υποψήφιοι για το βραβείο Καλύτερου Καστ σε Ταινία. Ο Kotsur ευχαρίστησε τον διανομέα Apple TV+ για “όλη την υποστήριξη και την πρόσβασή του”, από την παροχή υπηρεσιών κλειστής λεζάντας και διερμηνείας ASL μέχρι “την πίστη σε εμάς τους κωφούς ηθοποιούς και την επιλογή μας όχι για ρόλους κωφών, αλλά την επιλογή μας ως ηθοποιούς που τυχαίνει να είναι κωφοί”.

Η νίκη του Kotsur στα βραβεία SAG μπορεί επίσης να σημάνει καλά νέα για τις πιθανότητες που έχει για τα Όσκαρ: Πέρυσι, ο Daniel Kaluuya κέρδισε το Βραβείο SAG για τον Ιούδα και τον Μαύρο Μεσσία, πριν κερδίσει στην ίδια κατηγορία στα Όσκαρ. Ο Kotsur είναι υποψήφιος στα Όσκαρ για το βραβείο Δεύτερου Ανδρικού Ρόλου, γεγονός που τον καθιστά τον πρώτο άνδρα κωφό ηθοποιό που είναι ποτέ υποψήφιος. (Η συμπρωταγωνίστριά του στο CODA, Marlee Matlin, ήταν η πρώτη κωφή ηθοποιός που προτάθηκε και κέρδισε Όσκαρ για την ταινία Children of a Lesser God/Παιδιά Ενός Κατώτερου Θεού, το 1987).

Συνυποψήφιοι του Kotsur στην ίδια κατηγορία για βραβείο SAGκ ήταν οι Ben Affleck για το The Tender Bar, Bradley Cooper για το Licorice Pizza, Jared Leto για το House of Gucci και Kodi Smit-McPhee για το The Power of the Dog.

Δείτε τη βράβευσή του Troy Kotsur:

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: