Το ψυχροπολεμικό θρίλερ ενώνεται με τη μυθολογία των βαμπίρ σε μια απολαυστική και θεότρελη σάτιρα των κατασκοπικών ταινιών, όπου ο εχθρός δαγκώνει και τα σύγχρονα όπλα αντικαθίστανται με σκόρδα.

Από EW Staff
30 Ιουνίου, 2021 @ 20:12

Άλλη μία αποκλειστική πρεμιέρα εξασφάλισε η συνδρομητική υπηρεσία Cinobo, κι αυτή τη φορά φέρνει στις οθόνες μας το φιλμ “Σύντροφος Δράκουλιτς” (Comrade Drakulich).

Το σενάριο και η σκηνοθεσία ανήκουν στον Μαρκ Μποτζάρ και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τους Λίλι Βόλτερς, Έρβιν Νάγκι, Ζόετ Νάγκι, Αλεξάντρα Μπόρμπελι, Σάλμποτς Θούροτσι, Μόνι Μπάλσαϊ, Ρόλαντ Ράμπα και Νάρι Νγκουέν.

Σύντροφος Δράκουλιτς


Η επίσημη σύνοψη της ταινίας αναφέρει:
Τα βαμπίρ ζουν ανάμεσά μας! Αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας: οι Μυστικές Υπηρεσίες της Ουγγαρίας είναι στο κατόπι τους και, πέρα από τα συνήθη κατασκοπικά γκάτζετ, χρησιμοποιούν ακόμα και… σκόρδα για να πολεμήσουν τα θηρία.

Ουγγαρία, δεκαετία του ’70. Ο Σύντροφος Φαμπιάν, ο Ούγγρος ήρωας της κουβανέζικης επανάστασης, επιστρέφει μετά από 20 χρόνια στην πατρίδα για να πάρει μέρος στην αιμοδοσία που οργανώνεται υπέρ του Βιετνάμ, αδελφού κομμουνιστικού έθνους της Ουγγαρίας. Κάτι όμως δεν πάει καλά με τον σύντροφο: μοιάζει ακόμα 30 χρονών, έχει μια ψυχρή συμπεριφορά και οδηγεί μια κατακόκκινη Ford Mustang.

Σύντροφος Δράκουλιτς

Ένα νεαρό ζευγάρι, που δουλεύει για τις μυστικές υπηρεσίες αναλαμβάνει να τον παρακολουθήσει. Η Μαρία τον συνοδεύει και προσπαθεί να ανακαλύψει το μυστικό της αιώνιας νιότης του. Ο εραστής της Μαρία, ο Λέισι, άσσος στις παρακολουθήσεις και στη μάχη σώμα με σώμα, τους παρακολουθεί και, όταν δεν τρελαίνεται από τη ζήλια του, κάνει κάτι που είναι πέραν των τυπικών ικανοτήτων του: σκέφτεται.

Ποιο είναι το μυστικό του αγέραστου συντρόφου, που πίνει ένα κόκκινο αναψυκτικό και κοιτάει με λαχτάρα τα λακκάκια στους λαιμούς των γυναικών; Σύντροφοι και κατάσκοποι αρχίζουν να πιστεύουν ότι ο Μπέλα Λουγκόσι, ο πρωταγωνιστής της παλιάς ταινίας με τον Δράκουλα, δεν είναι το μόνο ουγγρικό βαμπίρ…

Ο “Σύντροφος Δράκουλιτς” θα κάνει πρεμιέρα αποκλειστικά στο Cinobo στις 6 Ιουλίου του 2021.

Διαβάστε επίσης: