Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της μπάντας, όταν σχηματίστηκε το 1994.

Από EW Staff
13 Οκτωβρίου, 2021 @ 14:55

Ο Steve Harwell, τραγουδιστής των Smash Mouth, αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, ύστερα από μια αμφιλεγόμενη συναυλία στη Νέα Υόρκη το περασμένο Σάββατο, στην οποία βρέθηκε να μπερδεύει τα λόγια του και να κάνει αόριστα και απειλητικά σχόλια στο κοινό. Ο τραγουδιστής αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας εδώ και μερικά χρόνια και η μπάντα έκανε μερικές πρόσφατες συναυλίες με έναν αναπληρωματικό τραγουδιστή.

Ο frontman του συγκροτήματος, 54 ετών, έκανε την ανακοίνωση του στο TMZ, αν και δεν υπήρχε κανένα μήνυμα στα social media του ίδιου ή του συγκροτήματος, αναφερόμενο στο συμβάν αυτό (ο λογαριασμός του Harwell στο Instagram είναι ιδιωτικός).

“Από τότε που ήμουν παιδί, ονειρευόμουν να γίνω ένας rockstar που παίζει μουσική σε γεμάτες από κόσμο αρένες και, όντως, είχα την τύχη να ζήσω αυτό το όνειρο. Για τους συμπαίκτες μου, ήταν τιμή μου να παίζω μαζί σας όλα αυτά τα χρόνια και δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον άλλο με τον οποίο θα προτιμούσα να κάνω όλο αυτό το άγριο ταξίδι”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TMZ, ο Harwell διαγνώστηκε με καρδιομυοπάθεια πριν από οκτώ χρόνια, η οποία οδήγησε αργότερα σε άλλα ιατρικά προβλήματα, όπως η καρδιακή ανεπάρκεια και η εγκεφαλοπάθεια του Wernicke, η οποία επηρεάζει τις κινητικές του λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της ομιλίας και της μνήμης, και πιθανότατα συνέβαλε στην αποπροσανατολισμένη εμφάνισή του στη συναυλία του Σαββάτου, στο Μπέθελ της Νέας Υόρκης. 

Ο Harwell είχε ανακοινώσει λίγο καιρό νωρίτερα ότι σκόπευε να μείνει για λίγο διάστημα εκτός σκηνής, αλλά, όπως φαίνεται, αποσύρθηκε για τα καλά. 

“Στους πιστούς και καταπληκτικούς θαυμαστές μας, σας ευχαριστούμε, όλα αυτά δεν θα γινόντουσαν πράξη δίχως εσάς. Προσπάθησα τόσο πολύ να ελέγξω τα προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας μου και να παίξω για εσάς μια τελευταία φορά, αλλά απλά δεν μπόρεσα να το κάνω”, δήλωσε, σύμφωνα με το TMZ. “Ανυπομονώ να δω τι θα πετύχουν στη συνέχεια οι Smash Mouth και ανυπομονώ να θεωρήσω τον εαυτό μου ως έναν από τους πιο πρόσφατους θαυμαστές του συγκροτήματος”.

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

Διαβάστε επίσης: