Μια θεατρική συνύπαρξη έπειτα από αρκετά χρόνια στο Θέατρο Μουσούρη.

Από EW Staff
21 Νοεμβρίου, 2021 @ 10:00
kipos_papakonstantinou

Ο Σταμάτης Φασουλής και η Μίρκα Παπακωνσταντίνου συναντιούνται στο Θέατρο Μουσούρη – σε μια θεατρική συνύπαρξη έπειτα από αρκετά χρόνια, με το έργο «Ο κήπος με τις αλήθειες»Things I know to be true») του βραβευμένου Αυστραλού θεατρικού συγγραφέα και σεναριογράφου Άντριου Μπόβελ. Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση και σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή.


Ο ίδιος, μαζί με τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου κρατούν δύο βασικούς από τους έξι συνολικά ρόλους του έργου, του Μπομπ και της Φραν Πράις. Δίπλα τους βρίσκονται παλιότεροι και νεότεροι ταλαντούχοι ηθοποιοί: Ματίνα Νικολάου, Ιωάννης Αθανασόπουλος, Παναγιώτης Γαβρέλας, Βίκυ Διαμαντοπούλου, οι οποίοι θα υποδυθούν τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας Πράις.


Ο «Κήπος με τις αλήθειες» πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του στην Αυστραλία τον Μάιο του 2016 και είναι από τα έργα που καθιέρωσαν τον Άντριου Μπόβελ διεθνώς, ενώ η αμερικανική πρεμιέρα του έγινε τον Μάρτιο του 2019. Η πρώτη μεγάλη επιτυχία του συγγραφέα, ήρθε με το θεατρικό «Σκοτεινές Γλώσσες» Speaking in tongues») το 1996, το οποίο ανέβηκε σε δεκάδες θέατρα σε Αυστραλία, Ευρώπη, Αμερική και Ελλάδα και διασκευάστηκε το 2001 για τον κινηματογράφο με τίτλο «Lantana». Στην Ελλάδα οι «Σκοτεινές Γλώσσες» ανέβηκαν τον Οκτώβριο του 2015 στο θέατρο Πόρτα, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, με τους Άννα Καλαϊτζίδου, Χρήστο Λούλη, Άννα Μάσχα, Γιώργο Χρυσοστόμου.

Η οικογένεια Πράις, μπορεί να είναι μια οικογένεια της μακρινής Αυστραλίας, όμως γίνεται μια οικουμενική οικογένεια, στην οποία κάθε θεατής ανακαλύπτει στους χαρακτήρες και στις καταστάσεις στοιχεία οικεία και σημεία ταύτισης. Μέσα από αυτούς τους έξι χαρακτήρες, βλέπει ένα κύτταρο της κοινωνίας, το οποίο αν κάποιος το μεγενθύνει, θα αποκαλυφθεί όλος ο κοινωνικός ιστός.


Το έργο του Άντριου Μπόβελ συνδυάζει το ακραίο κωμικό με τη βαθιά μελαγχολία, ενώ ταυτόχρονα οι πολύ κωμικές σκηνές διαδέχονται τις άκρως τρυφερές στιγμές.

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Σταμάτης Φασουλής, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Ματίνα Νικολάου, Ιωάννης Αθανασόπουλος, Παναγιώτης Γαβρέλας, Βίκυ Διαμαντοπούλου

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: