Λίγες ημέρες αφότου ο Neil Young και η Joni Mitchell απέσυραν τη μουσική τους από το Spotify, ως διαμαρτυρία για το podcast του Joe Rogan για την Covid-19 και τα εμβόλια

Από EW Staff
31 Ιανουαρίου, 2022 @ 13:30
harry and meghan Photo: Shutterstock

Λίγες ημέρες μετά τα αιτήματα των Neil Young και Joni Mitchell για απόσυρση της μουσικής τους από το Spotify, ο Harry και η Meghan εξέφρασαν την ανησυχία τους για την παραπληροφόρηση που διαδίδει η πλατφόρμα σχετικά με την Covid-19 και τα εμβόλια. 

Οι δυό τους εντάσσονται σε μια ομάδα διασημοτήτων που ασκούν πίεση στην streaming υπηρεσία εν μέσω διαφωνίας για το αμφιλεγόμενο podcast του Joe Rogan που φιλοξενείται στην πλατφόρμα. Στο podcast με τίτλο «Joe Rogan Experience», ο Αμερικανός παρουσιαστής έχει κάνει ψευδείς και ανακριβείς ισχυρισμούς όσον αφορά την πανδημία και τον εμβολιασμό.

Το ζευγάρι, που έχει αποκλειστική συμφωνία για podcasts με το Spotify, έθεσε το θέμα για πρώτη φορά τον περασμένο Απρίλιο και προέτρεψε το Spotify να σταματήσει να παραπληροφορεί τον κόσμο, δήλωσε την Κυριακή εκπρόσωπος του ιδρύματός τους, Archewell.  

«Τον περασμένο Απρίλιο, οι συνιδρυτές άρχισαν να εκφράζουν ανησυχίες στους συνεργάτες μας στο Spotify για τις αληθινές συνέπειες της παραπληροφόρησης για την Covid-19 στην πλατφόρμα. Συνεχίζουμε να εκφράζουμε τις ανησυχίες μας στο Spotify ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα γίνουν αλλαγές στην πλατφόρμα και να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση αυτής της δημόσιας υγειονομικής κρίσης». Η δήλωση δεν ανέφερε συγκεκριμένα την εκπομπή του Rogan. 

To ζευγάρι ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο αποκλειστική συνεργασία με την πλατφόρμα streaming. Σε ανακοίνωσή του, το Spotify ανέφερε ότι το ζεύγος «θα παρουσιάσει και θα είναι παραγωγοί podcasts με στόχο να “χτίσουν” μια κοινότητα μέσα από εμπειρίες, αφηγήσεις και αξίες που θα εμπνεύσουν». 

To Νewsweek ανέφερε πως η εκπομπή  Joe Rogan Experience έχει περίπου 11 εκατομμύρια ακροατές σε κάθε επεισόδιο, αν και το Spotify δεν έχει ανακοινώσει κάτι σχετικά. Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, το Spotify πλήρωσε $100 εκατομμύρια για να αποκτήσει την εκπομπή Joe Rogan Experience.

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: