Ο Patrick Wilson και η Vera Farmiga μίλησαν στο EW για τη νέα τους ταινία και εξηγούν πώς αυτή διαφέρει από τους προκατόχους της.

Από EW Staff
01 Ιουνίου, 2021 @ 22:45

Στο επερχόμενο “The Conjuring: The Devil Made Me Do It”, ο Patrick Wilson και η Vera Farmiga υποδυθούν για άλλη μια φορά τους ερευνητές Ed και Lorraine Warren, οι οποίοι αναλαμβάνουν να εξιχνιάσουν τα πιο σκοτεινά υπερφυσικά μυστήρια. 

Βασισμένοι σε αληθινούς χαρακτήρες, οι δύο μεταφυσικοί ντετέκτιβ έχουν ήδη πρωταγωνιστήσει σε τρία φιλμ: το Conjuring του 2013, το Conjuring 2 του 2016 αλλά και το Annabelle Comes Home του 2019. Σύμφωνα με τον Wilson ωστόσο, το “The Devil Made Me Do It” είναι πολύ διαφορετικό από τις ταινίες που προηγήθηκαν: “Οι προηγούμενες ήταν πιο περιορισμένες, ενώ αυτή είναι πολύ πιο μεγαλεπήβολη”, εξηγεί.

Με τον Michael Chaves στη σκηνοθετική καρέκλα, το φιλμ ακολουθεί την ιστορία του Arne Cheyenne Johnson (Ruairi O’Connor), ο οποίος μαχαίρωσε θανάσιμα τον σπιτονοικοκύρη του το 1981. Ο Arne ήταν ο πρώτος κατηγορούμενος για φόνο στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών που υποστήριξε πως διέπραξε φόνο λόγω δαιμονισμού, εξ ου και ο τίτλος “The Devil Made Me Do It”. H υπόθεση απέκτησε μεγάλη φήμη στην Αμερική του 1980, με τον κατηγορούμενο να υποστηρίζει πως πριν τη δολοφονία είχε παρευρεθεί σε έναν εξορκισμό μαζί με τους ερευνητές Warren. Η ταινία χρησιμοποιεί την αληθινή αυτή ιστορία ως έμπνευση, για να διηγηθεί μια φανταστική ανατριχιαστική περιπέτεια.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την συνέντευξη που έδωσαν οι δύο πρωταγωνιστές της ταινίας στο EW!

Conjuring 3
Copyright: © 2021 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved. Photo Credit: Ben Rothstein

EW: Τι μπορούν να περιμένουν οι θεατές από τη νέα ταινία;

Patrick Wilson: Οι χαρακτήρες μας είναι είναι πλέον γηραιότεροι και σοφότεροι κατά μερικά χρόνια. Οι Warren θα αναλάβουν αυτή τη φορά μια αρκετά διαφορετική υπόθεση: Η ιστορία ξεκινάει με έναν εξορκισμό (ο οποίος συνέβη στ’ αλήθεια και προσπαθούσαν όντως να βοηθήσουν την οικογένεια Glatzel) και καταλήγει σε έναν φόνο, συνεπώς βρισκόμαστε πλέον σε πολύ διαφορετικά νερά. Μία ζωή έχει χαθεί. Οι Warren μπλέκονται στο δικαστικό σύστημα, όπως και η αστυνομία. Αποφασίσαμε πως δεν θέλουμε να κάνουμε πάλι το ίδιο, ένα στοιχειωμένο σπίτι ή μία δαιμονισμένη οικογένεια και να κρατάμε σταυρούς στον αέρα και να φωνάζουμε – αν και νομίζω πως το κάνω αυτό στην ταινία. [γελά]

Προσπαθήσαμε να εξελίξουμε τους χαρακτήρες μας: Οι ζωές τους και η σχέση τους είναι πλέον πολύ διαφορετικές. Ο Ed ειδικά, έχει μερικά έντονα προβλήματα υγείας. Όμως μέσα από το σκοτάδι και το θάνατο, ανθίζει ένα έντονο ειδύλλιο – και αυτό είναι για εμάς το πιο διασκεδαστικό! Ως ερμηνευτές, μπορούμε να παίξουμε με τις δύο πλευρές της ιστορίας, το σκοτάδι και το φως. Όσο πιο σκοτεινή γίνεται η ιστορία, τόσο πιο αγαπημένοι είναι οι πρωταγωνιστές μας!

Πράγματι, οι δυο σας υποδύεστε ένα από τα πιο ρομαντικά κινηματογραφικά ζευγάρια, παρ’ όλο που οι ταινίες αυτές δεν είναι παραδοσιακά ρομαντικές. Vera, πώς ένιωσες όταν κλήθηκες να επιστρέψεις στον ρόλο και να συνεργαστείς για άλλη μια φορά με τον Patrick?

Vera Farmiga: Από τη μία είναι οικείο, από την άλλη όμως είναι μια νέα πρόκληση κάθε φορά. Καλούμαστε να ενσαρκώσουμε ένα ζευγάρι που είναι πολύ στενά συνδεδεμένο: πρέπει να συμπεριφέρονται ως ομάδα και να πετύχουν τον σκοπό τους μαζί. Γι’ αυτό και συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο τόσο όμορφα: Εκείνη τείνει προς το απόκρυφο, ενώ εκείνος είναι πιο ρεαλιστής – και χρειάζονται ο ένας τον άλλο, έτσι εκφράζουν την αγάπη τους, γραπωμένοι ο ένας από τον άλλο. Είναι μια ιστορία αγάπης, τόσο ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές, όσο και ανάμεσα σε αυτούς και τους ανθρώπους που βοηθάνε.

Ήταν πολύ συναρπαστικό για μένα! Η Lorraine επικοινωνεί με το υπερπέραν σε όλες τις ταινίες, αλλά σε αυτήν φτάνει τα όριά της. Η ταινία εξερευνεί τις λεπτομέρειες των ικανοτήτων της: Εκ των υστέρων αναγνώριση, απομακρυσμένη όραση, ψυχομετρία – χρειάστηκε να εξερευνήσω πολλά καινούρια πράγματα. Αλλά η αγάπη είναι πάντα το σημαντικότερο. Κάθε ζεύγος έχει τα πάνω του και τα κάτω του, αλλά αυτό το ζευγάρι έχει πραγματικούς δαίμονες που το τρομοκρατούν! Όμως θα τα καταφέρουν μαζί.

Θέλω να δω μια ταινία όπου οι δυο σας πηγαίνετε στον ψυχοθεραπευτή και του μιλάτε για τους δαίμονες. Και όταν ο ψυχοθεραπευτής λέει πως “όλα τα ζευγάρια έχουν δαίμονες” εσείς του απαντάτε “μιλάμε για πραγματικούς δαίμονες!”.

Wilson: Θα μπορούσαμε να κάνουμε μια ταινία σαν το Ewok Family Christmas Special, ένα ανεξάρτητο δράμα όπου οι Warren πάνε στον ψυχολόγο και προσπαθούν να τακτοποιήσουν τις ζωές τους. Και η κόρη τους γκρινιάζει ότι δεν της δίνουν σημασία! [γελά]

Κάποιες από τις ταινίες της σειράς ήταν πλήρως μυθοπλαστικές, όμως αυτή είναι εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα. Πόσο χρειάστηκε να ερευνήσετε την πραγματική υπόθεση;

Wilson: Πάντα κάνουμε έρευνα! Επειδή καλούμαστε να παίξουμε αληθινούς ανθρώπους, πρέπει να ερευνήσουμε όλες τις πλευρές. Δεν κρίνουμε κανέναν αρνητικά, ούτε περιοριζόμαστε στη μία πλευρά μόνο. Διαβάζω ο,τι μου είναι διαθέσιμο. Και τα βρίσκω συναρπαστικά, για παράδειγμα τις ηχογραφήσεις που έκαναν οι Warren από τους εξορκισμούς, μερικές από τις οποίες μπορείτε να ακούσετε στο τέλος της ταινίας. Άκουσα πολλές ηχογραφήσεις και διάβασα ό,τι μπορούσα. Φυσικά είχα πάντα στο μυαλό μου το σενάριο: Τι θα βοηθήσει την ιστορία; Δεν προσπαθώ να αναπαράγω ακριβώς όλες τις λεπτομέρειες στη σχέση των αληθινών Warren. Ξέρω τι χρειάζεται το σενάριο, στην ταινία έχουμε μια ειδυλλιακή σχέση και εκεί είναι που βάζω όλη μου την πίστη, γιατί είναι υπέροχο να ενσαρκώνεις κάτι τέτοιο.

Θα παίξετε ξανά αυτούς τους χαρακτήρες;

Wilson: [στη Farmiga] Καλύτερα να απαντήσεις εσύ.

Farmiga: [γελά] Δεν ξέρουμε! Δεν ξέρουμε! Ας το ελπίσουμε!

Wilson: Αν ο κόσμος δει την ταινία, αν θέλει να μας ξαναδεί, γιατί όχι;

Στo “The Conjuring; The Devil Made Me Do It” πρωταγωνιστούν επίσης οι Sarah Catherine και John Noble. 

Το φιλμ κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους και το HBO Max στις 4 Ιουνίου.

* Η συνέντευξη δόθηκε στον Clark Collis.

Διαβάστε επίσης: