Γνωστός ως "Ο Ανθρωπος που απαθανάτισε τα 70'ς", φωτογράφισε από τους Blondie μέχρι τον Snoop Dog

Από EW Staff
19 Νοεμβρίου, 2021 @ 11:40
Courtesy of Behind the Lens

Πέθανε ο θρυλικός φωτογράφος Mick Rock γνωστός ως «Ο άνθρωπος που απαθανάτισε τη δεκαετία του εβδομήντα», όπως επιβεβαίωσε δήλωση στην επίσημη σελίδα του στο Twitter. Ήταν 72 ετών.

«Με βαριά καρδιά μοιραζόμαστε ότι ο αγαπημένος μας ψυχεδελικός αποστάτης Mick Rock έκανε το ταξίδι του Γιουνγκ στην άλλη πλευρά», ανέφερε η δήλωση. «Όσοι είχαν την ευχαρίστηση να υπάρχουν στην τροχιά του, ξέρουν ότι ο Mick ήταν πάντα κάτι πολύ περισσότερο από το “The Man Who Shot the 70s.” Ήταν ένας φωτογραφικός ποιητής — μια αληθινή δύναμη της φύσης που περνούσε τις μέρες του κάνοντας ακριβώς αυτό που αγαπούσε, πάντα με τον δικό του απολαυστικά εξωφρενικό τρόπο».

O Rock κατέγραψε με τον φακό του μια ολόκληρη εποχή. Μεταξύ 1972 και 1979, τα πορτρέτα του κοσμούσαν τα διάσημα εξώφυλλα των άλμπουμ και η βιντεοσκόπησε μερικά από τα πρώτα μουσικά βίντεο της εποχής. Οι David Bowie, Queen, Blondie, Iggy Pop και Syd Barrett ήταν μεταξύ των διάσημων καλλιτεχνών που απαθανάτισε ,ενώ οι φωτογραφίες του έγιναν εξώφυλλα μερικών από τα πιο θρυλικά άλμπουμ στην ιστορία της μουσικής.

Το 1972, μια από τις φωτογραφίες του του Bowie έγινε το εξώφυλλο του τεύχους 9 Νοεμβρίου του Rolling Stone.

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: