Έμαθε αυτή την τεχνική από τον οδηγό υποκριτικής "Teach Yourself Film Acting" κι έκτοτε την ακολουθούσε πιστά.

Από EW Staff
23 Αυγούστου, 2021 @ 11:20

O Michael Caine είναι ένας αναγνωρισμένος ηθοποιός με παραπάνω από 100 ταινίες στο βιογραφικό του και δύο Όσκαρ. Όμως, στο κοινό είναι γνωστός ως ο “άνθρωπος που δεν ανοιγοκλείνει τα μάτια του“.

Αυτό του έγινε συνήθεια από το ξεκίνημα της καριέρας του, όταν ακόμα πήγαινε σχολείο. Έμαθε αυτή την τεχνική από τον οδηγό υποκριτικής “Teach Yourself Film Acting“.

Ένα πράγμα κόλλησε στο μυαλό μου από το βιβλίο. Μην ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου. Δεν πρέπει να το κάνεις ποτέ“, είπε ο 88χρονος στη Mirror, “για τα επόμενα οκτώ χρόνια, τριγυρνούσα προσπαθώντας να μην κλείσω τα μάτια μου. Οι άνθρωποι γύρω μου, η μητέρα μου, όλοι νόμιζαν ότι κάτι είχα πάθει. Νόμιζαν ότι ήμουν ψυχοπαθής. Τρόμαζα τον κόσμο γύρω μου“.

Όπως παραδέχτηκε, όλοι του οι φίλοι τον φώναζαν με το ψευδώνυμο “μάτια του φιδιού“. Όμως δεν είναι ο μόνος ηθοποιός, που χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη μέθοδο. Ο Sir Anthony Hopkins χρησιμοποιούσε την εν λόγω μέθοδο, όταν υποδυόταν τον Hannibal Lecter στην ταινία “The Silence of the Lambs“.

“Aν δεν κλείσεις τα μάτια σου, μπορείς να κρατήσεις το κοινό προσηλωμένο. Δεν έχει να κάνει με το κλείσιμο των ματιών, αλλά με το να δείχνεις ότι είσαι εκεί. Η αναμονή έχει μία δυναμική”, ανέφερε.

Μάλλον το “κόλπο” του πέτυχε αν σκεφτεί κανείς την επαγγελματική του πορεία. Έχει συμμετάσχει σε μερικές από τις πιο κλασσικές ταινίες όλων των εποχών, όπως τις The Italian Job, Alfie, Dressed To Kill, Educating Rita και Hannah And Her Sisters. Επίσης, υποδύθηκε τον μπάτλερ του Batman (Bruce Wayne), Alfred Pennyworth στην τριλογία των ταινιών από το 2005 εώς το 2012.

“Ο Christofer Nolan ήρθε μπροστά στο σπίτι μου με ένα σενάριο. Τον είδα έξω από το γυαλί, όμως δεν τον γνώρισα. Την στιγμή που πήγε να μου συστηθεί κατάλαβα ποιος ήταν, γιατί ήμουν μεγάλος θαυμαστής του. Του είπα ότι είμαι πολύ μεγάλος για τον Batman και τον ρώτησα αν θέλει να παίξω τον μπάτλερ“, είπε ο ηθοποιός σχετικά με τη συμμετοχή του στο διάσημο franchise, τονίζοντας πως ήταν ένα από τα καλύτερα πράγματα, που έχει κάνει στη ζωή του.

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

Διαβάστε επίσης: