Ο 95χρονος σήμερα Mel Brooks θεωρείται δικαίως ως ένας από τους μεγαλύτερους κωμικούς στον κόσμο.

Από EW Staff
17 Νοεμβρίου, 2021 @ 12:50

Ο θρυλικός Mel Brooks θα τιμηθεί με το Career Achievement Award από την Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου του Λος Άντζελες (LAFCA), όπως ανακοίνωσε η ίδια.

Ο μεγαλοφυής Mel Brooks ξεκίνησε ως κωμικός και σεναριογράφος για λογαριασμό της εκπομπής “Your Show of Shows” του Sid Caesar. Αργότερα δημιούργησε μαζί με τον Carl Reiner τον κωμικό χαρακτήρα The 2000 Year Old Man, ενώ έγραψε την τηλεοπτική κωμική σειρά “Get Smart” μαζί με τον Buck Henry.

“Ο Mel Brooks είναι ένας εθνικός θησαυρός και ένας θρύλος της κωμωδίας”, είπε η πρόεδρος της LAFCA Claudia Puig. “Αρκετά από τα μέλη μας θυμούνται πολλές ατάκες των ταινιών του, καθώς και ολόκληρες σκηνές. Δεν μας έκανε απλά να πέσουμε κάτω από τα γέλια, αλλά έσπασε κάποια ταμπού και έδειξε το δρόμο για πολλές γενιές κινηματογραφιστών μετά από αυτόν”, πρόσθεσε η ίδια.

Η φιλμογραφία του Mel Brooks περιλαμβάνει σημαντικές ταινίες, όπως τα “The Producers”, “Twelve Chairs”, “Blazing Saddles”, “Young Frankenstein”, “Silent Movie” και “High Anxiety“.

Mel Brooks

Στις 12 Δεκεμβρίου η LAFCA θα ανακοινώσει και τους άλλους νικητές των βραβείων και εκείνοι θα τιμηθούν μαζί με τον Brooks την επόμενη χρονιά. 

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: