Το σημειώνουμε από τώρα!

Από EW Staff
06 Αυγούστου, 2021 @ 09:00

Της Μαρένας Καδιγιαννοπούλου

Ακόμη κι αν δεν είσαι από τους πιο φανατικούς θεατές του κλασικού μπαλέτου, σίγουρα δεν θα μπορέσεις να αντισταθείς σε αυτό το gala μπαλέτου με τους κορυφαίους χορευτές των μεγαλύτερων θεάτρων μπαλέτου της Ρωσίας, του Μπολσόι καιτου Μαριίνκσι.

Δεν θα μπορέσεις να αντισταθείς στον «Μαύρο Κύκνο» – βασισμένο στο μπαλέτο των μπαλέτων, τη*«Λίμνη των Κύκνων»- που στις 6 Οκτωβρίου θα προσγειωθεί στη σκηνή του Ηρωδείου.

Διάσημα ονόματα όπως οι κορυφαίες μπαλαρίνες του Μπολσόι Ευγενία Ομπρατσόβα και Άννα Νικούλινα, αλλά και οι κορυφαίες μπαλαρίνες του Μαριίνσκι Εκατερίνα Κονταούροβα και Εκατερίνα Οσμόλκινα θα μας αποδείξουν γιατί τα δύο αυτά θέατρα εξακολουθούν να είναι οορισμός του κλασικού μπαλέτου στις καλύτερες στιγμές του!

Στην παράσταση θα απολαύσουμε κυρίως χορογραφίες από την παράσταση «Λίμνη των Κύκνων» του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι στη διασκευή χορογραφίας του Γιούρι Γκριγκορόβιτς (βασισμένη πάντα στην αυθεντική χορογραφία Πετιπά –Ιβάνοφ). Η χορογραφία του Γκριγκορόβιτς είναι αυτή που παρουσιάζεται ακόμα και σήμερα στο Μπαλέτο Μπολσόι της Μόσχας. Highlight στιγμή της βραδιάς είναι η παρουσίαση της μοναδικής χορογραφίας «Ο Θάνατος του Κύκνου» που είχε δημιουργηθεί ειδικά για την σπουδαιότερη πρίμα μπαλαρίναόλων των εποχών Άννα Πάβλοβα από τον Μιχαήλ Φοκίν το 1907 και έκτοτε θεωρείται η κορυφαία δοκιμασία για μία μπαλαρίνα.

Σίγουρα θα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία χορού που «κλικάρετε» από σήμερα στα «to do» του Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης: