Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί το διάστημα 10 με 20 Φεβρουαρίου και με κανονική προσέλευση του κοινού.

Από EW Staff
19 Οκτωβρίου, 2021 @ 14:40

Ο δημοφιλής σκηνοθέτης και παραγωγός M. Night Shyamalan (“The Sixth Sense”, “Old”) θα είναι ο Προέδρος της Κριτικής Επιτροπής του 72ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

“Είμαι χαρούμενος και με τιμάει ιδιαίτερα ότι ο M. Night Shyamalan αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας να αναλάβει καθήκοντα Προέδρου της Κριτικής Επιτροπής”, δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Βερολίνου Carlo Chatrian.

“Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του διαμόρφωσε ένα σύμπαν στο οποίο οι φόβοι και οι επιθυμίες στέκονται δίπλα-δίπλα, όπου οι νέοι δεν είναι μόνο οι πρωταγωνιστές αλλά και η κινητήρια δύναμη για την αντιμετώπιση του τρόμου. Μέσα στην αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία, ο Shyamalan είναι μια μοναδική φιγούρα, ένας σκηνοθέτης που έχει παραμείνει πιστός στο όραμά του. Αυτή η αλήθεια για τα ιδανικά κάποιου είναι επίσης αυτό που ψάχνουμε στην επιλογή μας”.

Ο Shyamalan πρόσθεσε: “Πάντα ένιωθα σαν ανεξάρτητος σκηνοθέτης μέσα στο σύστημα του Χόλυγουντ. Είναι ακριβώς αυτά τα πράγματα μέσα μας που είναι διαφορετικά και ανορθόδοξα που καθορίζουν τη φωνή μας. Προσπάθησα να διατηρήσω αυτά τα πράγματα στον εαυτό μου και να χαροποιήσω τους άλλους για να προστατέψω αυτές τις πτυχές στην τέχνη τους και στον εαυτό τους. Το να μου ζητήσουν να γίνω μέλος της Μπερλινάλε είναι πολύ σημαντικό για μένα. Αντιπροσωπεύει το υψηλότερο τιμή για έναν σκηνοθέτη. Το να μπορώ να υποστηρίξω και να διακρίνω τα καλύτερα ταλέντα του κόσμου στην αφήγηση, είναι ένα δώρο που δέχτηκα με χαρά”.

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

Διαβάστε επίσης: