Από EW Staff
28 Ιουνίου, 2021 @ 11:31

Μία εμφάνιση εκτός της «ζώνης ασφαλείας» του έκανε ο Lil Nas X στη σκηνή των BET Awards 2021. Ο 22χρονος ράπερ αρχικά εμφανίστηκε ντυμένος με ένα εντυπωσιακό μακρύ φόρεμα στο κόκκινο χαλί λίγο πριν την τελετή απονομής των μουσικών βραβείων.

Κατά το τέλος της ερμηνείας του στο διάσημο τραγούδι Montero (Call Me By Your Name), ο ράπερ έδωσε ένα παθιασμένο φιλί στο στόμα με έναν από τους άνδρες χορευτές που τον συνόδευαν, με αποτέλεσμα να ξεσηκώσει το κοινό του, που τον χειροκροτούσε ενθουσιασμένο. 

Ο ράπερ έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, σχετικά με την εμφάνισή του: «Μου πήρε πολύ χρόνο να προετοιμαστώ ψυχολογικά για αυτή την εμφάνιση. Όσο ήμουν πάνω στην σκηνή, έτρεμα στην ιδέα ότι θα έκανα κάτι τέτοιο μπροστά στους ανθρώπους, που με θεωρούσαν straight. Ακόμα και κατά τη διάρκεια της ερμηνείας μου, πέρασα αρκετά δύσκολα προσπαθώντας να καλμάρω τα νεύρα μου. Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας». 

Βέβαια, όπως είναι φυσικό η εμφάνιση του, αλλά και η ανάρτησή του προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις. Μεταξύ άλλων ένας θαυμαστής του τον ρώτησε γιατί πίεσε τον εαυτό του, αφού δεν ένιωθε άνετα να κάνει κάτι τέτοιο, με τον ράπερ να του απαντάει πως «αν δεν βγεις έξω από τη ζώνη ασφαλείας σου, δεν θα ωριμάσεις ποτέ».

Κάποιος άλλος κατέκρινε το show του, κρίνοντας το ως «ακατάλληλο», ενώ τόνισε πως δεν θα έπρεπε να προβάλλει τέτοια πράγματα καθώς «βλέπουν και μικρά παιδιά». Ο Lil Nas όμως, «τον έβαλε στην θέση του» απαντώντας του: «Αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα φίλε, σταμάτα να αφήνεις τα παιδιά σου να βλέπουν τα Bet Awards και βάλε τους Cocomelon». 

«Έχετε δίκιο, είμαι ανασφαλής σχετικά με τη σεξουαλικότητά μου. Έχω ακόμα πολύ δρόμο να διανύσω. Ποτέ δεν το αρνήθηκα αυτό. Όταν όμως, η κοινωνία σε προετοιμάζει να μισείς τον εαυτό σου για ολόκληρη τη ζωή σου, χρειάζεται πολύς χρόνος για να μάθεις να μην το κάνεις. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο κάνω ό,τι κάνω», εξήγησε ο ράπερ στους θαυμαστές του, όταν ένας από αυτούς τον κατηγόρησε πως επιδεικνύει την σεξουαλικότητά του συνέχεια λόγω της ανασφάλειας που νιώθει. 

«Μισείτε όλοι τους εαυτούς σας τόσο πολύ. Ζείτε όλοι τις ζωές σας κάνοντας ό,τι μπορείτε για να καθησυχάζετε τους ετεροφυλόφιλους. Όλοι σας νιώθετε άβολα με ό,τι κάνω, επειδή όλοι σας φοβάστε ότι θα νιώθουν άβολα απέναντί σας. Δουλέψτε με τους εαυτούς σας καλύτερα, εγώ αγαπώ το ποιος είμαι και ό,τι αποφασίζω να κάνω. Κάντε το κι εσείς», κατέληξε, δίνοντας τέλος στα ομοφοβικά Tweets. 

Στο τέλος της ημέρας, ο Lil Nas X κέρδισε με την κίνησή του πολλούς περισσότερους θαυμαστές, παρά αντιπάλους. Το μεγαλύτερο μέρος του κοινού του τον υποστήριξε λέγοντας του μάλιστα πως το να δείξει τόσο θάρρος και να αποκαλύψει ότι είναι ομοφυλόφιλος, ενώ βρισκόταν στη σκηνή μίας τόσο μεγάλης διοργάνωσης, ήταν ο καλύτερος τρόπος για να κλείσει τον μήνα του Pride. 

Διαβάστε επίσης: