Όσα δήλωσε εκπρόσωπός του.

Από EW Staff
10 Μαρτίου, 2022 @ 02:21
leonardo dicaprio Photo: Shutterstock


Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, ο Leonardo Di Caprio, προσέφερε στο Κίεβο το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 10εκ. δολαρίων στη χώρα.

 Σύμφωνα με τα αρχικά δημοσιεύματα, η δωρεά έγινε στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. 

Η δωρεά του 47χρονου σταρ ανακοινώθηκε πως έγινε στο International Visegrad Fund. Η ομάδα Βίσεγκραντ, γνωστή και ως χώρες του Βίσεγκραντ, είναι μια συμμαχία η οποία απαρτίζεται από τέσσερα κράτη της Κεντρικής Ευρώπης, την Τσεχία, την Ουγγαρία, την Πολωνία και τη Σλοβακία. Και οι τέσσερις χώρες έχουν υποδεχθεί εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανούς που καταφεύγουν στα σύνορα για να σωθούν από τον πόλεμο. 

Όμως, ενώ η είδηση κυκλοφόρησε ευρέως, εκπρόσωπος του Διεθνούς Ταμείου Βίζεγκραντ στο snopes (διεθνές site που ελέγχει τα hoaxes) ότι δεν γνωρίζει για οποιαδήποτε τέτοια δωρεά από τον DiCaprio: “Δεν γνωρίζουμε, ούτε έχουμε καμία πληροφορία σχετικά με τη δωρεά του Leonardo DiCaprio ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων/ 7,6 εκατομμυρίων λιρών στην Ουκρανία. Το Διεθνές Ταμείο Βίζεγκραντ δεν έχει ανακοινώσει αυτή την πληροφορία”.

Εκπρόσωπος του ηθοποιού, ωστόσο, δήλωσε ότι ο DiCaprio έχει κάνει ιδιωτικά αρκετές δωρεές σε διάφορες ανθρωπιστικές ομάδες σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τον λαό της Ουκρανίας.

“Ο Leo είχε κάνει πολλές δωρεές σε ανθρωπιστικές οργανώσεις – CARE, IRC, UNHCR και Save the Children. Όλες απευθύνονταν στην Ουκρανία”, λέει στο PEOPLE πηγή από το περιβάλλον του ηθοποιού. “Είχε παρακολουθήσει τις εξελίξεις και ήθελε να στηρίξει την Ουκρανία όσο καλύτερα μπορούσε. Θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις ανθρωπιστικές ομάδες επί τόπου που βοηθούν τον λαό της Ουκρανίας”.

Ο DiCaprio δεν είναι ο μόνος διάσημος που στήριξε τους Ουκρανούς. Το ζευγάρι Mila Kunis και Ashton Kutcher δημοσίευσε ένα βίντεο, στο οποίο ανακοινώνει τη συνεργασία του με τους οργανισμούς Flexport.org και AirBnB.org, προκειμένου να βοηθήσουν τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία. H 38χρονη Mila Kunis, γεννήθηκε το 1983 στο Τσερνιβτσί της Ουκρανίας και πήγε στην Αμερική το 1991. Ο στόχος που έθεσαν είναι τα 30 εκατομμύρια, και πρόσφατα ενημέρωσαν ότι έχουν μαζέψει ήδη τα 15.

Για να κάνετε δωρεά στο Stand with Ukraine, κάντε κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: