Μια ομάδα επιστημόνων ονόμασε ένα δέντρο προς τιμή του Leonardo DiCaprio ως αναγνώριση της συμβολής του του σε περιβαλλοντικούς σκοπούς.

Από EW Staff
07 Ιανουαρίου, 2022 @ 15:26
leonardo dicaprio Photo: Shutterstock


Πρώτα Όσκαρ, τώρα δέντρο.

Ένα νέο δέντρο ονομάστηκε προς τιμήν του Leonardo DiCaprio, ανακοίνωσε μια ομάδα επιστημόνων τροπικών δασών της Μεγάλης Βρετανίας, σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό PeerJ.

Οι επιστήμονες στους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους (Kew), ανακάλυψαν πρόσφατα ένα νέο είδος δέντρου, το οποίο φυτρώνει μόνο στο δάσος του Καμερούν – και αποφάσισε να του δώσουν το όνομα του ηθοποιού σε αναγνώριση της συμβολής του στη διάσωση του περιβάλλοντος.

“Πιστεύουμε ότι έπαιξε ζωτικό ρόλο στο να σταματήσει η υλοτόμηση του Δάσους Έμπο”, δήλωσε στο BBC ο επιστήμονας του Kew, δρ Μάρτιν Τσικ.

dicaprio tree

Το δέντρο επίσημα ονομάζεται Uvariopsis dicaprio. Το δέντρο που απειλείται με εξαφάνιση έχει γυαλιστερά, κιτρινοπράσινα άνθη και θεωρείται μέλος της οικογένειας ylang ylang, λένε οι επιστήμονες.

Το τροπικό δέντρο σηματοδοτεί επίσης το πρώτο νέο φυτό που ονομάστηκε από τους επιστήμονες του Kew φέτος.

Πέρυσι, οι επιστήμονες του Kew ονόμασαν επίσημα περισσότερα από 200 φυτά και μύκητες, αν και ορισμένα από αυτά τα είδη έχουν ήδη εξαφανιστεί ή απειλούνται με εξαφάνιση λόγω της αποψίλωσης των δασών ή των καιρικών συνθηκών που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με το BBC.

«Υπάρχουν ακόμη χιλιάδες είδη φυτών και ίσως εκατομμύρια είδη μυκήτων εκεί έξω για τα οποία δεν γνωρίζουμε», είπε ο Cheek στο ρεπορτάζ, προτού τονίσει τη σημασία της διασφάλισης της προστασίας αυτών των ειδών.

Πρόσθεσε «To φυσικό τους περιβάλλον– ειδικά τα δάση, αλλά και άλλοι βιότοποι, καταστρέφεται όλο και πιο γρήγορα από εμάς τους ανθρώπους χωρίς να γνωρίζουμε τι υπάρχει εκεί”.

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: