Οι κατηγορίες εναντίον του ηθοποιού ξεκίνησαν το 2017.

Από EW Staff
23 Μαΐου, 2021 @ 22:37
New York, NY USA - June 11, 2017: Kevin Spacey in Isaia attends Tony awards 2017 at Radio City Music Hall

Σχεδόν 4 χρόνια μετά την πρώτη φορά που ο Kevin Spacey κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση, ο ηθοποιός επιλέχθηκε να παίξει στο φιλμ “L’uomo Che Disegnò Dio” (Ο Άνθρωπος που Ζωγράφισε τον Θεό), σκηνοθετημένο από τον Franco Nero.

“Χαίρομαι πολύ που ο Kevin δέχτηκε να παίξει στην ταινία. Τον θεωρώ μεγάλο ηθοποιό και ανυπομονώ να ξεκινήσουμε”, δήλωσε ο Nero.

Σύμφωνα με το IMDB, ο Nero αλλά και η γυναίκα του, Vanessa Redgrave θα έχουν επίσης ρόλους στο φιλμ, το οποίο θα κοστίσει περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 5 Οκτωβρίου του 2021.

Αναφορικά με το σενάριο του “L’uomo Che Disegnò Dio”, περιγράφεται ως ένα παραμύθι πάνω στην ανακάλυψη της θαυματουργής ισχύος της αξιοπρέπειας, σε έναν κόσμο όπου τα media έχουν λύσει το πρόβλημα της ατέλειας του ανθρώπου, απλώς εξαφανίζοντάς το.

Ο παραγωγός του φιλμ Louis Nero, δήλωσε ότι ο Spacey θα ερμηνεύσει έναν αστυνομικό σε έναν μικρό ρόλο. Το EW έχει προσεγγίσει τους Spacey και Nero, καθώς και τους υπόλοιπους δημιουργούς για περισσότερα σχόλια.

Kevin Spacey
CREDIT: DANIEL ZUCHNIK/WIREIMAGE

Οι κατηγορίες εναντίον του ηθοποιού ξεκίνησαν το 2017, με τον ηθοποιό Αnthony Rapp να υποστηρίζει πως ο Spacey έκανε ανεπιθύμητες σεξουαλικές κινήσεις προς τον ίδιο, όταν ο Rapp ήταν 14 και ο Spacey 26 ετών. Ο Spacey ζήτησε δημοσίως συγγνώμη από τον Rapp, αν και δηλώνει πως δεν θυμάται το συμβάν, το οποίο υποτίθεται πως έλαβε χώρα, ενώ ο Spacey ήταν μεθυσμένος. O Spacey αποκάλυψε την ομοφυλοφιλία του ως μέρος της δημόσιας συγγνώμης, και δέχτηκε έντονη κριτική πως έτσι προσπάθησε να αποκρούσει τις κατηγορίες.

Τουλάχιστον 15 ακόμη άνδρες έκαναν στη συνέχεια παρόμοιες κατηγορίες εναντίον του Spacey, αλλά καμία εκ των κατηγοριών δεν οδήγησε σε δίωξη. Μία από τις υποθέσεις δεν προχώρησε, λόγω της μη διαθεσιμότητας του κατήγορου. Δύο υποθέσεις έκλεισαν το 2019 λόγω θανάτων των κατηγόρων, συγκεκριμένα του αυτόχειρα Ari Behn και ενός ανώνυμου μασέρ που πέθανε για άγνωστους λόγους.

Ο Spacey υποστηρίζει ακόμη πως είναι αθώος.

Πιο πρόσφατα, ένας ανώνυμος άνδρας (γνωστός ως C.D.) που συμμετείχε στη μήνυση του Rapp, ενημερώθηκε πως θα πρέπει να αποκαλύψει δημοσίως την ταυτότητά του ώστε να προχωρήσει η υπόθεση. Ο άνδρας αρνήθηκε, γιατί όπως είπε, η αποκάλυψη της ταυτότητάς του θα έφερνε ψυχολογικά τραύματα και ανεπιθύμητη προσοχή στο πρόσωπό του. Η υπόθεση πρόκειται να λήξει.

Διαβάστε επίσης: