Ο ηθοποιός του Empire Jussie Smollett καταδικάστηκε σε 5 μήνες φυλάκιση επειδή σκηνοθέτησε επίθεση εναντίον του με σκοπό τη δημοσιότητα.

Από EW Staff
11 Μαρτίου, 2022 @ 14:32
jussie smollet


Ο ηθοποιός του Empire, Jussie Smollett, καταδικάστηκε σε 30 μήνες αναστολή σε βαθμό κακουργήματος, με τις πρώτες 150 ημέρες να εκτίονται στη φυλακή της κομητείας, επειδή είπε ψέματα στην αστυνομία για μια επίθεση την οποία ο ίδιος σκηνοθέτησε.

Ο Smollett καταδικάστηκε την Πέμπτη στο Σικάγο, αφού οι ένορκοι τον έκριναν ένοχο για πέντε κατηγορίες διατάραξης της τάξης τον Δεκέμβριο. Ο δικαστής της κομητείας Κουκ Τζέιμς Λιν απέρριψε το αίτημα αναστολής της ποινής του Smollett και διέταξε την άμεση προφυλάκισή του. Ο Smollett διατάχθηκε επίσης να καταβάλει 120.000 δολάρια ως αποζημίωση στην πόλη του Σικάγο.

Όταν άκουσε την ποινή του, ο Smollett υποστήριξε με σθένος την αθωότητά του και είπε αρκετές φορές ότι δεν έχει τάσεις αυτοκτονίας, προσθέτοντας ότι “αν μου συμβεί κάτι όταν πάω εκεί μέσα, δεν το έκανα εγώ στον εαυτό μου και αυτό πρέπει να το ξέρετε όλοι σας”.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης της ποινής, ο δικαστής Linn αναγνώρισε το πάθος του Smollett για κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά είπε ότι ο ηθοποιός είχε και μια άλλη πλευρά του που είναι “βαθιά αλαζονική, εγωιστική και ναρκισσιστική”. Ανέφερε ως επιβαρυντικούς παράγοντες στην απόφασή του την “σκηνοθετημένη” επίθεση που δέχτηκε ο Smollett, τον “πόνο” που προκάλεσε σε πραγματικά θύματα εγκλημάτων μίσους και τη “ζημιά” που προκάλεσε στην πόλη του Σικάγο.

Η υπόθεση χρονολογείται από τον Ιανουάριο του 2019, όταν ο Smollett, ο οποίος είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλος, δήλωσε στις αρχές του Σικάγο ότι δύο άνδρες του φώναξαν ρατσιστικές και ομοφοβικές προσβολές και του επιτέθηκαν, τον περιέλουσαν με μια άγνωστη χημική ουσία και του τύλιξαν ένα σχοινί γύρω από το λαιμό. Ένα μήνα αργότερα, οι εισαγγελείς απήγγειλαν κατηγορίες στον Smollett για ψευδή καταγγελία, πριν αποσύρουν τις κατηγορίες τον Μάρτιο του 2019. “Ήμουν ειλικρινής και συνεπής σε κάθε επίπεδο από την πρώτη μέρα”, δήλωσε ο Smollett μετά την απόσυρση των κατηγοριών. “Δεν θα ήμουν ο γιος της μητέρας μου αν ήμουν ικανός για έστω και μια σταγόνα από αυτά για τα οποία κατηγορήθηκα”.

Τον Φεβρουάριο του 2020, ωστόσο, ο Smollett παραπέμφθηκε ξανά με παρόμοιες κατηγορίες, κατηγορούμενος για τέσσερις διαφορετικές ψευδείς καταγγελίες στην αστυνομία του Σικάγο. Στο δικαστήριο τον Δεκέμβριο του 2021, οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι ο Smollett ενορχήστρωσε την επίθεση με τους δύο άνδρες -αδέλφια που κατέθεσαν ότι ο ηθοποιός τους πλήρωσε για να το κάνουν- για να κερδίσει δημοσιότητα.

Ο Smollett αρνήθηκε σταθερά κάθε αδίκημα, λέγοντας στους ενόρκους ότι “δεν υπήρξε καμία απάτη”.

Το EW επικοινώνησε με τον δικηγόρο του Smollett, Nenye Uche, για να σχολιάσει την καταδίκη του.

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: