Η διαμάχη για τους στίχους του All Too Well.

Από EW Staff
18 Φεβρουαρίου, 2022 @ 14:48
jake Photo: Shutterstock

Όποιος έχει ασχοληθεί με το διαδίκτυο τον τελευταίο χρόνο, γνωρίζει τις διαμάχες μεταξύ των φανατικών θαυμαστών της Taylor Swift και του Jake Gyllenhaal.

Πέρυσι, η νικήτρια του Grammy κυκλοφόρησε μια 10λεπτη έκδοση του τραγουδιού της “All Too Well” του 2012 μαζί με ένα βίντεο, τα οποία και τα δύο αναζωπύρωσαν έναν τόνο εικασιών σχετικά με τους στίχους του κομματιού, οι οποίοι λέγεται ότι αφορούν τη σχέση της τραγουδίστριας-τραγουδοποιού με τον Gyllenhaal και τον τελικό χωρισμό τους το 2011. Ο διάλογος προκάλεσε memes, μια ολόκληρη τάση στο TikTok και σωρεία κακίας για τον ηθοποιό του Nightcrawler και του Brokeback Mountain από τους Swifties (Fans της Taylor Swift).

Παρέμεινε σιωπηλός για την κατάσταση για χρόνια, αλλά ο Gyllenhaal αντέδρασε τελικά στο μίσος των θαυμαστών της Swift στο Esquire.

“Δεν έχει καμία σχέση με εμένα”, λέει. “Έχει να κάνει με τη σχέση της με τους θαυμαστές της. Είναι η έκφρασή της. Οι καλλιτέχνες αντλούν έμπνευση από τις προσωπικές τους εμπειρίες, και δεν ζηλεύω κανέναν γι’ αυτό”.

Ο Gyllenhaal λέει επίσης στο περιοδικό ότι οι τελευταίοι μήνες δεν ήταν δύσκολοι γι’ αυτόν, αν και έχει απενεργοποιήσει τα σχόλια στο Instagram. Επιβεβαιώνει επίσης ότι, όχι, δεν έχει ακούσει το άλμπουμ Red της Swift, στο οποίο περιλαμβάνεται το “All Too Well”.

“Η ζωή μου είναι υπέροχη”, λέει. “Έχω μια σχέση που είναι πραγματικά υπέροχη και έχω μια οικογένεια που αγαπώ πάρα πολύ. Και όλη αυτή η περίοδος με έκανε να το συνειδητοποιήσω αυτό”.

Ο ηθοποιός μίλησε πιο γενικά όταν είπε: “Κάποια στιγμή, νομίζω ότι είναι σημαντικό όταν οι υποστηρικτές γίνονται ατίθασοι, να αισθανόμαστε την ευθύνη, να είμαστε πολιτισμένοι και να μην επιτρέπουμε τον διαδικτυακό εκφοβισμό στο όνομα κάποιου. Αυτό παραπέμπει σε ένα βαθύτερο φιλοσοφικό ερώτημα. Όχι για κάποιο άτομο, αυτό καθαυτό, αλλά για μια συζήτηση που μας επιτρέπει να εξετάσουμε πώς μπορούμε -ή θα έπρεπε, ακόμη- να αναλάβουμε την ευθύνη για το τι βάζουμε στον κόσμο, τη συμβολή μας στον κόσμο. Πώς μπορούμε να προκαλέσουμε μια συζήτηση;”

“Το ερώτημά μου είναι: Είναι αυτό το μέλλον μας;”, ρωτά. “Είναι ο θυμός και ο διχασμός το μέλλον μας; Ή μπορούμε να ενδυναμωθούμε και να ενδυναμώσουμε τους άλλους, βάζοντας ταυτόχρονα την ενσυναίσθηση και την ευγένεια στην κυρίαρχη συζήτηση;”

Ακούστε το τραγούδι μαζί με την ταινία μικρού μήκους All Too Well:

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

Διαβάστε επίσης: