Κατόπιν αιτήματός του δεν έγινε τελετή.

Από EW Staff
22 Δεκεμβρίου, 2021 @ 19:06
HEDLEY

Ο Jack Hedley, ο πολυγραφότατος ηθοποιός που ήταν περισσότερο γνωστός για την εμφάνιση στην ταινία For Your Eyes Only με τον Ρότζερ Μουρ, πέθανε στις 11 Δεκεμβρίου. Ήταν 92 ετών.

Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από τους Times του Λονδίνου σε μια ανακοίνωση που έγραφε ότι ο Hedley “πέθανε στις 11 Δεκεμβρίου 2021, σε ηλικία 92 ετών, μετά από σύντομη ασθένεια που αντιμετώπισε με γενναιότητα. Κατόπιν αιτήματός του δεν θα γίνει τελετή.”

Γεννημένος στο Λονδίνο ως Jack Hawkins το 1929, ο ηθοποιός άλλαξε το επώνυμό του σε Hedley για να αποφύγει να τον μπερδέψουν με έναν άλλο Βρετανό ηθοποιό με το ίδιο όνομα. Ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός στη δεκαετία του ’50, και έγινε σημαντικός ρόλος τόσο στη μεγάλη όσο και στη μικρή οθόνη, με κινηματογραφικούς ρόλους στις ταινίες The Scarlet Blade, Witchcraft, The Secret of Blood Island, καθώς και με έναν απροσδιόριστο ρόλο στο Lawrence of Arabia.

Το μεγάλο διάλειμμα του Hedley ήρθε όταν έλαβε το καστ δίπλα στον Moore ως Sir Timothy Havelock στην ταινία Bond For Your Eyes Only. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, συγκέντρωσε εντυπωσιακές 99 πιστώσεις για πέντε δεκαετίες στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο, με ρόλους στις βρετανικές τηλεοπτικές εκπομπές Only Fools and Horses, Space Precinct και Dalziel and Pascoe.

Οι σκηνικές παραγωγές του Hedley περιελάμβαναν τον Colditz και το The Scarlet Blade, καθώς και την αμερικανική πολεμική ιστορία The Longest Day μαζί με τον Richard Burton. Η τελευταία του εμφάνιση στην οθόνη ήταν ως ιερέας στην ιταλική περιορισμένη σειρά St. Paul.

Σχετικό περιεχόμενο:

Διαβάστε επίσης: