Από EW Staff
23 Δεκεμβρίου, 2022 @ 10:14
IMG 0796

Ο ιδιαίτερος τηλεοπτικός ντετέκτιβ που ενσαρκώνει ο Idris Elba συνεχίζει την ιστορία του αυτή τη φορά στην ταινία Luther: The Fallen Sun

«Είναι πολύ στοιχειωμένος από πράγματα που έχει κάνει», λέει ο Elba για το διάσημο χαρακτήρα του, ο οποίος διασταυρώνεται με νέους χαρακτήρες που υποδύονται η Cynthia Erivo και ο Andy Serkis.

Luther The Fallen Sun 3

Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερα χρόνια από την τελευταία φορά που είδαμε τον John Luther του Idris Elba και δεν ήταν καλά καθώς, στο φινάλε της σκοτεινής σειράς του BBC το 2019 ο Luther συλλαμβάνεται και του περνάει χειροπέδες ο Schenk (Dermot Crowley) και καταλήγει στη φυλακή.

Και τώρα επιστρέφει για μια κινηματογραφική συνέχεια της ιστορίας του, ξανασυνεργαζόμενος με τον σκηνοθέτη Jamie Payne και τον δημιουργό και σεναριογράφο της σειράς Neil Cross.

«Έχει κάνει τόσα πολλά για να ερμηνεύσει κατά το δοκούν το νόμο προκειμένου να πιάσει τους κακούς που κατέληξε στη φυλακή», λέει ο Elba, ο οποίος εμφανίστηκε σε μια σειρά από ταινίες, μεταξύ των οποίων και οι Fast & Furious: Hobbs and Shaw, The Harder They Fall & Thor: Love and Thunder.

Αν και ο Elba λέει ότι οι θαυμαστές της σειράς είναι εκείνοι που ουσιαστικά οδήγησαν στη δημιουργία της ταινίας (“Το ήθελαν πραγματικά. Και το ήθελα κι εγώ”), οι θεατές δεν χρειάζεται να παρακολουθήσουν και τις πέντε σεζόν της σειράς για να δουν την ταινία.

Luther The Fallen Sun 2

«Η ιστορία κατά κάποιο τρόπο συνεχίζεται – αν περάσετε τη σειρά από την πρώτη σεζόν στην ταινία, η ιστορία είναι συνεχής», λέει ο σκηνοθέτης Payne. «Αλλά επειδή πρόκειται για ταινία, θεωρήσαμε ότι ήταν σημαντικό, αν κάποιος παρακολουθούσε την ταινία για πρώτη φορά, να είχε τη δική της ιστορία. Έτσι, θα μπορούσατε να παρακολουθήσετε την ταινία και να επιστρέψετε και στη συνέχεια στη σειρά. Ήταν σημαντικό για όλους μας ότι το κοινό μπορούσε να βρει έναν τρόπο να παρακολουθήσει τόσο τη σειρά όσο και την ιστορία».

“Ακόμα και όταν είναι ελεύθερος o Luther δεν μπορεί παρά να κυνηγήσει τα φαντάσματα που μπαίνουν στο κεφάλι του. Και νομίζω ότι αυτό είναι που τον οδηγεί σε αυτήν την ταινία. Απλώς είναι πολύ στοιχειωμένος από πράγματα που έχει κάνει, πράγματα που θα μπορούσε να είχαν γίνει, από ανθρώπους που πέθαναν» λέει ο πρωταγωνιστής.

IMG 0794

Ωστόσο, η φυλακή τον άλλαξε και εμείς, ως θεατές, έχουμε αλλάξει επίσης από την τελευταία φορά που παρακολουθήσαμε τον Luther, λέει ο Jamie Payne. «Η ταινία πραγματικά αναμοχλεύει τους αρχέγονους φόβους μας», λέει ο σκηνοθέτης. “Όλοι μας πρόσφατα περάσαμε μια περίοδο όπου ήμασταν κυριολεκτικά κλειδωμένοι στο σπίτι μας. Και στην σύγχρονη κοινωνία, είμαστε όλοι τόσο ορατοί τώρα. Είναι σχεδόν σαν να μπορώ να κοιτάξω μέσα από τους τεράστιους τοίχους της καρδιάς μας στη ζωή του άλλου με τρόπο πρωτόγνωρο. Και νομίζω ότι αυτό μας κάνει όλους πολύ ευάλωτους».

IMG 0793

Τι αφορά λοιπόν η νέα κινηματογραφική ιστορία του Luther; «Μια παλιά υπόθεσή του η οποία στην πραγματικότητα δεν λύθηκε ποτέ και τώρα επανέρχεται στη ζωή του», εξηγεί ο Elba. «Και ο John δεν μπορεί παρά να βρει έναν τρόπο να εμπλακεί και να τον πιάσει τον κακό — απλά δεν μπορεί να κάνει αλλιώς». Και βέβαια εμείς δεν μπορούμε να μην την παρακολουθήσουμε!

IMG 0796 1

Διαβάστε επίσης: