Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Από EW Staff
05 Νοεμβρίου, 2021 @ 08:50

Το συναρπαστικό μυθιστόρημα “Ο Γιος του Αφέντη των Ορφανών”, που απέσπασε το βραβείο Πούλιτζερ το 2013, και μόλις κυκλοφόρησε στα ελληνικά, σε μετάφραση Ιωάννας Ηλιάδη, ταξιδεύει το αναγνωστικό κοινό στην καρδιά της πιο μυστηριώδους – ίσως κι εφιαλτικής – δικτατορίας του κόσμου.

Ο Πακ Τζουν Ντο είναι ο βασανισμένος γιος μιας χαμένης μητέρας και ενός ισχυρού πατέρα, που διευθύνει ένα στρατόπεδο εργασίας για ορφανά παιδιά. Όταν η αφοσίωση και η οξυδέρκειά του θα αναγνωρισθούν από τους υψηλά ιστάμενους του κράτους, η προοδευτική άνοδος στην ιεραρχία μοιάζει ασταμάτητη. Έτσι, ο Τζουν Ντο θα γίνει επαγγελματίας απαγωγέας, θα αντιμετωπίσει παγωμένα νερά, σκοτεινές σήραγγες και ανατριχιαστικούς θαλάμους ανακρίσεων, αλλά θα τολμήσει και να αντιταχθεί στον ίδιο τον Κιμ Γιονγκ Ιλ, σε μια προσπάθεια να σώσει τη γυναίκα που αγαπάει, τη θρυλική ηθοποιό Ήλιο Σελήνη.

Πρόκειται για ένα θρίλερ για “γερά στομάχια” και, συνάμα, μια ιστορία χαμένης αθωότητας, που σκιαγραφεί το πορτρέτο μιας χώρας που μαστίζεται από την πείνα, τη διαφθορά και την καθημερινή βαναυσότητα, δίχως όμως να λείπουν οι κλεμμένες στιγμές ομορφιάς κι αγάπης, όπως και η συντροφικότητα.

Να υπογραμμίζουμε ότι ο 45άχρονος λέκτορας αγγλικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, έκανε επί τρία χρόνια έρευνα για να γράψει το βιβλίο που έμελλε να τιμηθεί με τη σημαντικότερη διάκριση. Μάλιστα, η επιτροπή του βραβείου Πούλιτζερ χαρακτήρισε το βιβλίο του – γεννημένου στη Νότια Ντακότα των ΗΠΑ – συγγραφέα Adam Johnson ως “ένα εκλεπτυσμένο μυθιστόρημα και, συγχρόνως, ένα λογοτεχνικό επίτευγμα, που μεταφέρει τον αναγνώστη σε ένα περιπετειώδες ταξίδι, στα βάθη της Βόρειας Κορέας, αλλά και στα πιο απόκρυφα σημεία της καρδιάς”.

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

Διαβάστε επίσης: