Πριν μερικές εβδομάδες μάλιστα είχε ανακοινώσει ότι δεν επιθυμεί να εμφανιστεί σε σκηνή που θα υπάρχει κοινό με διακρίσεις.

Από EW Staff
31 Αυγούστου, 2021 @ 00:30

Το νέο τραγούδι του σπουδαίου, βετεράνου, ρόκερ λέγεται «This Has Gotta Stop» και είναι ένα κομμάτι διαμαρτυρίας για τα, κρατηθείτε, εμβόλια! 

🎵 Αυτό πρέπει να σταματήσει
Φτάνει αρκετά
Δεν αντέχω άλλο αυτές τις αηδίες
Έχει τραβήξει πολύ
Αν θέλετε να διεκδικήσετε την ψυχή μου
Θα πρέπει να έρθετε και να σπάσετε αυτήν την πόρτα
🎵

τραγουδάει στην έναρξή του, στους πρώτους στίχους. Δεν μιλάει ευθέως για το ζήτημα αλλά όλοι καταλαβαίνουν πως στο στόχαστρό του, βρίσκονται τα εμβόλια. Αλλωστε η ρητορική του εναντίον του εμβολιασμού όλο αυτό το διάστημα έχει δημιουργήσει αίσθηση, χώρια τα επικριτικά του σχόλια για την εμβολιαστική πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης.

Δεν νομίζω βέβαια πως ο Eric Clapton θα ήθελε να παίξει σε μία συγκέντρωση σαν αυτή των αντιεμβολιαστών την Κυριακή στο Σύνταγμα. Ούτε εκείνοι φυσικά θα τον ήθελαν, δεν θα τον γνώριζαν εδώ που τα λέμε. Αλλά με τραγούδια σαν το «This Has Gotta Stop» θα μπορούσε άνετα να γίνει από τους αγαπημένους τους τραγουδοποιούς. Περίεργο πάντως που δεν έχει βρεθεί ένας Έλληνας να γράψει ανάλογο τραγούδι.

Πριν από λίγο καιρό ο Clapton δήλωσε πως αρνείται να παίξει σε χώρους που θα επιτρέπουν την είσοδο αποκλειστικά σε εμβολιασμένους και αυτό αποτελεί μία πολύ σωστή απόφαση. Δεν είναι ψεκασμένος εννοείται, απλώς δεν επιθυμεί τους αποκλεισμούς.

Και στην Ελλάδα οι παραγωγοί ζητούν να επιτρέπεται η είσοδος σε συναυλιακούς χώρους (χειμερινούς) και με αρνητικό τεστ, όχι μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού. 

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

Διαβάστε επίσης: