Σήμερα δεν θα δεχόμουν να παίξω αυτό τον ρόλο λέει και εξηγεί γιατί.

Από EW Staff
22 Νοεμβρίου, 2021 @ 11:11

Ο Eddie Redmayne, υποψήφιος για Όσκαρ για τον ρόλο του ως trans γυναίκα στην ταινία The Danish Girl του 2015, δηλώνει τώρα ότι ήταν λάθος που έπαιξε αυτό τον ρόλο.

«Δεν θα το αναλάμβανα τώρα», είπε ο Redmayne σε μια νέα συνέντευξη στους The Sunday Times. «Έκανα αυτή την ταινία με τις καλύτερες προθέσεις, αλλά νομίζω ότι ήταν λάθος».

Ο Redmayne, κέρδισε την αναγνώριση των κριτικών για την ερμηνεία του ως Lili Elbe, μια Δανή ζωγράφο και ένας από τους πρώτους ανθρώπους που υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου. Αλλά η επιλογή του γι αυτόν το ρόλο επικρίθηκε εκείνη την εποχή.

Παρόλο που ο Redmayne αναγνωρίζει ότι η συμμετοχή του πιθανότατα βοήθησε το The Danish Girl να φτάσει στις μεγάλες οθόνες, επεσήμανε πως στο μέλλον πρέπει να διασφαλιστεί πως τέτοιοι ρόλοι θα παίζονται από trans ηθοποιούς.

«Η συζήτηση για την απογοήτευση σχετικά με το casting είναι επειδή πολλοί άνθρωποι δεν είχαν συμμετοχή”, είπε. “Πρέπει να υπάρξει ισότητα, διαφορετικά θα συνεχίσουμε να κάνουμε τέτοιες συζητήσεις”.

Ο ηθοποιός μίλησε για τον ρόλο του στο Danish Girl με την αφορμή την συμμετοχή του στην παράσταση Emcee, την λονδρέζικη αναβίωση του μιούζικαλ Cabaret του 1966 που είχε βραβευτεί με 6 Tony. Στο παρελθόν, LGBTQ ηθοποιοί όπως ο Joel Gray και ο Alan Cumming έχουν παίξει στην παράσταση Emcee.

Ο Redmayne, νικητής Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του ως Stephen Hawkin στην ταινία The Theory of Everything του 2014, ελπίζει ότι το κοινό θα έχει ανοιχτό μυαλό για τον ρόλο του στο Emcee.

«Από όλους τους χαρακτήρες που έχω διαβάσει ποτέ, αυτός δεν μπαίνει σε κανένα καλούπι», είπε. «Θα ζητούσα από το κοινό να δουν πρώτα το έργο και μετά να κρίνουν».

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: