Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

Από EW Staff
19 Οκτωβρίου, 2021 @ 14:00

Η ειδυλλιακή κοινωνία του Λάρτσφιλντ συνταράσσεται, όταν ο Άνγκους Ράσελ – το πλουσιότερο και ισχυρότερο μέλος της- βρίσκεται ξαφνικά νεκρός στην έπαυλή του, στο Χάροου Χιλ. Μία προκαταρκτική ανάλυση DNΑ από τον τόπο του εγκλήματος, παραπέμπει στον Μπίλι Τέιτ, το κακό παιδί της περιοχής, το μίσος του οποίου για τον Ράσελ ήταν γνωστό σε όλους.
Μόνο που ο Μπίλι σκοτώθηκε, πέφτοντας από τη στέγη της τοπικής εκκλησίας, ακριβώς την προηγούμενη μέρα του φόνου. Και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το πόρισμα του ιατροδικαστή που το επιβεβαίωσε. Όταν, όμως η αστυνομία σπεύδει στο νεκροτομείο, ανακαλύπτει ότι το φέρετρο του Μπίλι έχει παραβιαστεί από μέσα και το πτώμα του αγνοείται.

Μια σειρά φόνων ακολουθεί και, καθώς η συνοχή της κοινότητας δοκιμάζεται, οι πωλήσεις όπλων εκτοξεύονται και, συγχρόνως, οι θεωρίες συνωμοσίας και οι δεισιδαιμονίες εξαπλώνονται. Η άλλοτε ήσυχη πόλη μετατρέπεται έτσι σε πραγματικό μαγνήτη όσων αναζητούν την περιπέτεια: κυνηγών ζόμπι, τηλεοπτικών παραγωγών και κηρύκων της Αποκάλυψης, που ανακοινώνουν το τέλος του κόσμου.
Οπότε, ο ντετέκτιβ Ντέιβ Γκάρνεϊ έχει να αντιμετωπίσει πολλά περισσότερα από ένα φόνο: να αποκαταστήσει την τάξη, σε μια πόλη που καταρρέει ανεξέλεγκτα.

“To έβδομο εξαιρετικό μυστήριο του John Verdon (συγγραφέα του best seller “Σκέψου έναν Αριθμό”), με πρωταγωνιστή το συνταξιούχο ντετέκτιβ του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Υόρκης Ντέιβ Γκάρνεϊ, φέρνει ένα απίστευτο στοιχείο αδύνατου εγκλήματος”, γράφτηκε στο Publishers Weekly, ενώ οι New York Times υπογράμμισαν ότι “ο Verdon είναι εξπέρ στο να κρατάει τον Γκάρνεϊ πάντα ένα βήμα μπροστά από τον αναγνώστη”.

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

Διαβάστε επίσης: